U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Meer sites dan websollicitanten
Het aantal mensen dat werk zoekt via internet groeit wel, maar het aantal vacaturesites lijkt nog harder te groeien. "Het is wachten op de shake-out.''

'Mislukkingen vergeet ik heel snel'
Deze week liquideerde HMG het fameuze Koffietijd en ook Bert van der Veers persoonlijke liefdesbaby RTL Live moest er aan geloven. Is de man die 3 jaar geleden RTL4 moest gaan redden, mislukt? Bert van der Veer blikt voor het eerst na zijn ontslag terug.

Getronics koopt Frans bedrijf
Automatiseerder Getronics heeft voor 58,5 miljoen euro (129 miljoen gulden) het Franse ICT-bedrijf Decan gekocht van Metamor Holdings France, een onderdeel van het Amerikaanse PSINet. Decan behaalde vorig jaar met 700 werknemers een omzet van 65 miljoen euro. Dankzij de overname heeft Getronics het aantal werknemers in Frankrijk meer dan verdubbeld tot 1.100. (Bloomberg)

Winststijging bij ICT
ICT Automatisering in Barendrecht heeft de winst in 2000 zien stijgen. Onder de streep stond een bedrag van 10,3 miljoen euro (f 22 miljoen), 20 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg naar bijna 86 miljoen euro. Voor het lopende boekjaar verwacht de onderneming een winsttoename van 20 procent. (ANP)


Op het internet doen vele vreemde verhalen de ronde. Iedereen heeft wel eens een e-mail ontvangen als: 'Stuur dit bericht door naar tien bekenden en ontvang een gra tis mobiele telefoon', of 'de politie waarschuwt voor een gevaarlijk vi rus dat uw harde schijf wist'. Door gaans zijn deze mailtjes afkomstig van bekenden, waardoor de on waarschijnlijke boodschap toch betrouwbaar overkomt. Truthor fiction.com onderzoekt het waar heidsgehalte van sterke verhalen. Aan de hand van een aantal voor beelden wordt uitgelegd waar hoa xes vandaan komen.
(www.truthorfiction.com)

NRC Webpagina's
17 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad