U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Boekenweek 2001

Hilariteit op het Boekenbal

Door onze redacteur ARJEN FORTUIN
AMSTERDAM, 14 MAART - Al een kwartier voordat standup-comedian Najib Ahmali gisteravond op het tot ‘multikleuren kashba bal' omgedoopte Boekenbal het podium betrad, kreeg de extra beveiligde zaal in de Amsterdamse Stadsschouwburg de slappe lach.

Dat was toen Dick Anbeek, voorzitter van de organiserende Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, het enige werkelijke nieuws van de openingsavond van de Boekenweek bekend maakte: dat de Nederlandse Spoorwegen tot 2004 jaarlijks een miljoen gulden sponsorgeld aan de CPNB zullen schenken. Anbeeks droge opmerkingen over ‘veelbelovende samenwerking' en ‘plezierige eerste contacten' gingen kopje onder in een bad van gelach.

Eregast Salman Rushdie, auteur van het Boekenweekgeschenk Woede, zei na de voorstelling vooral enthousiast te zijn over het optreden van Ahmali, dat voor hem simultaan werd vertaald. ,,Als de camera's weg zijn, ga ik dansen'', zei de Brits-Indiase auteur. Dat deed hij inderdaad rond middernacht, geflankeerd door twee lijfwachten en zijn vriendin, Padma Lakshmi. Anderhalf uur later kondigde de inmiddels hevig transpirerende schrijver aan dat hij zo lang zou blijven als zij dat wenste. ,,It's great fun''.

Vanmiddag meer over het Boekenbal

NRC Webpagina's
DATUM MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad