U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Aandacht voor stamcellen die in staat zijn om zichzelf te vermeerderen, waardoor nieuw weefsel ontstaat. Deze cellen die van groot belang kunnen zijn bij transplantaties worden gevonden in rest-embryo's en in het bloed van navelstrengen van pasgeboren baby's. Radio 5, 14.02-15.00u.

Opera aan de Amstel. Tweede deel van een serie hoorspelen waarin componist Hector Berlioz (Bob van Tol) met orkestleden praat over Le Nozze di Figaro van Mozart en De barbier van Siviglia van Rossini. Ook praten zij over agenten, managers en operadirecteuren. Radio 5, 15.02-16.00u.

Spektakel. Portret van de Spaanse impressionist Ramon Casas (1866-1932) die al op 15-jarige leeftijd naar Parijs ging om zich in de schilderkunst te bekwamen. Ook een reportage over het Moskouse Theremin Centrum waar jonge componisten in de weer zijn met elektronische en computermuziek. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Opnamen van Eddie Daniels en Garry Burton die een eerbetoon brengen aan Benny Goodman en Lionel Hampton. Voorts fluitist Jean Pierre Rampal met de Franse jazzpianist Claude Bolling en Pat Metheny in orkest opnamen met Jean Toots Thielemans. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. genetisch gemanipuleerd voedsel; het verdwijnen van de steenuil; stuwwallen, pingo-ruïnes, kreekruggen en oude duinen, en Jacob Kuiper over de resultaten van zijn onderzoek naar de natuur tijdens de zonsverduistering van 11 augustus 1999. Radio 1, 8.08-10.00u.

Spiegelzaal. Pianist Derek Han speelt Chopin met sopraan Julia Bronkhorst en het Aurelia saxofoonkwartet vertolkt Puccini. Radio 4, 10.00-11.00u.

OVT. Na de column van journalist en oud-parlementariër Kees Zorgdrager een gesprek met historicus J.C. Kikkert over de 'kwestie Irene' en met Frans van Poppel over bevolkingsgroei en bevolkingspolitiek. In het tweede uur o.a. het boek Een onbelicht verleden over de verplichte tewerkstelling van medische studenten in nazi-Duitsland (1943-1945) en het eerste deel van een tweeluik over het familiebedrijf Walra, gespecialiseerd in de verkoop van linnenuitzetten aan particulieren. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-Journaal. Gemeentepoliticus en televisieregisseur Jan Nagel praat over zijn partij Leefbaar Nederland, zijn ambities en zijn ideale lijsttrekker. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder anderen correspondent Joris Luyendijk over zijn boek Een tipje van de sluier over islam voor beginners; scheidend secretaris Frederik Heemskerk van de Nederlandse Orde van Advocaten over de advocaat als media-ster en een debat over de toeneming van het aantal meldingen van pesten en mishandeling van homo's door allochtone jongeren. Radio 5, 13.02- 15.00u.

Nachtlicht. Aan de vooravond van de boekenweek leest Nilgün Yerli (geboren in Turkije) voor uit haar eerste roman De garnalenpelster, Ellen Ombre (Suriname) uit Valse verlangens, Moses Isegawa (Oeganda) uit Twee chimpansees en Antoine de Kom uit zijn bundel Zebrahoeven. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.

NRC Webpagina's
10 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad