U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

VS controleren codesysteem EU
De Amerikaanse geheime dienst NSA controleert geregeld het coderingssysteem van de Europese Commissie voor geheime boodschappen, met medeweten van een hoge Commissieambtenaar.

Zwijgzame Perkins gaat onverwachts praten
Een hoge ambtenaar van de Europese Commissie heeft onlangs verklaard dat de Amerikaanse geheime dienst het coderingssysteem van de Commissie controleert. Zelfs op diens eigen verzoek, zo blijkt uit interne stukken van de Commissie.

Oncreatief piekeren
Bijna was deze recensie niet geschreven. Want zo lang duurt het opstarten van de Brein-aan-zet-software, dat ik telkens dacht dat mijn computer vastgelopen was. Nee dus. Het duurt gewoon héél lang. Even dacht ik dat het expres was. Want deze cd-rom met twaalf raadsels zou gebaseerd zijn op een uitgekiende theorie over creativiteit. En dan ligt de gedachte voor de hand dat het wachten bedoeld is om de speler nederigheid te leren, laat hem maar wachten! Dat is je ware wijsheid. Geheel leeg in het hoofd begint de speler aan het oplossen van de mysterieuze raadsels. Mooi zo.

Stemmen per internet
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zullen de inwoners van Tallinn, de hoofdstad van Estland, hun stem per internet kunnen uitbrengen. Daartoe wordt de Estse kieswet gewijzigd. De bedoeling is later het experiment - als het slaagt - naar het hele land en naar de parlements- en presidentsverkiezingen uit te breiden. (AFP)


Wie iemand in het buitenland wil verrassen met Hollandse lekkernijen als drop, zoute haring en hagelslag kan terecht op www.drop-express.nl, dat meer dan vijftig soorten drop aanbiedt, waaronder ook een paar suikervrije. Minpuntje: de minimale afname is een kilo 16 gulden en ook de verzendkosten lopen aardig op. Wel levert drop-express wereldwijd binnen acht werkdagen.
(www.drop-express.nl)

NRC Webpagina's
2 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad