U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Boze vissers blokkeren zeehavens
Tientallen boten van Noordzeevissers hebben vandaag de havens van Rotterdam, Amsterdam en Delfzijl geblokkeerd. Zij eisen compensatie voor een tijdelijk verbod op kabeljauwvangst.

'Het moet bij de overheid echt anders'
Rampen zoals die in Enschede en Volendam dienen als 'illustratiemateriaal' voor de manco's van de trage overheid, meent minister De Vries. "Ik wist niet dat het zo ernstig was."

Koerden op straat gezet ondanks hongerstaking
Vijf Koerdische asielzoekers die al ruim drie weken in hongerstaking zijn, worden een dezer dagen door het ministerie van Justitie op straat gezet. Het is de eerste keer dat asielzoekers proberen te voorkomen dat ze, vier weken na een definitieve afwijzing van hun asielaanvraag, op straat worden gezet. Sinds februari vorig jaar geldt dat afgewezen asielzoekers een maand de tijd hebben om te vertrekken, direct daarna wordt de opvang beëindigd. Vroeger kwamen asielzoekers pas op straat te staan als terugkeer naar het land van herkomst echt onmogelijk bleek.

Wethouder treedt af na rapport over ramp Enschede
De Enschedese wethouder D. Buursink (PvdA) is met onmiddellijke ingang afgetreden. Hij trekt zijn conclusies uit het rapport van de commissie- Oosting waaruit blijkt dat de gemeente Enschede bij het verlenen van vergunningen aan S.E. Fireworks fouten heeft gemaakt.

Advies: sluit landelijk gebied
Het ministerie van Landbouw zou vanmiddag natuurorganisaties adviseren hun gebieden af te sluiten voor publiek wegens de mogelijke besmetting van loslopend vee met mond- en klauwzeer. Het advies volgt op een brief van Staatsbosbeheer aan Landbouw over het afsluiten van natuurgebieden. Intussen is het mond- en klauwzeervirus in Groot-Brittannië nu ook in Ulster en Schotland vastgesteld.

Bezetters Congo verlaten het land
Oeganda en Rwanda zijn gisteren begonnen met het terugtrekken van hun militairen uit de Democratische Republiek Congo. Vorige week nam de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een resolutie aan voor de gefaseerde terugtrekking van de strijdende partijen uit Congo. Zimbabwe, Angola en Namibië moeten voor 15 maart een plan voor terugtrekking van hun troepen opstellen.

Klinkhamer krijgt 7 jaar gevangenis
De schrijver Richard Klinkhamer (63) uit Amsterdam is vandaag door het Leeuwarder gerechtshof veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar wegens doodslag op zijn vrouw Hannie Godfrinon op 31 januari 1991. Er was in hoger beroep tien jaar cel tegen hem geeïst. Het OM tekende hoger beroep aan.

NS krijgt 18.000 schadeclaims
De Nederlandse Spoorwegen hebben in de eerste twaalf dagen dat vertraagde treinreizigers een deel van hun geld terug konden vragen, 18.000 formulieren ontvangen.

Milosevic zou goud smokkelen
De Servische autoriteiten zijn gisteren een officieel onderzoek naar corruptie door Slobodan Milosevic begonnen. Het onderzoek brengt de arrestatie van de Joegoslavische ex-president dichterbij. Het onderzoek spitst zich toe op de smokkel van goud van de staat.

Natte sneeuw
Vannacht en morgenochtend kans op wat (natte) sneeuw. Morgen in het westen regen, in het binnenland een enkele natte sneeuwbui. Maxima rond 4 graden. Vooruitzichten t/m dinsdag: eerst nog af en toe winterse neerslag. Na het weekeinde overgang naar zacht en wisselvallig weer.


NRC Webpagina's
1 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad