U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Ministerie van Landbouw en Visserij

Akkoord Faber met vissers

IJMUIDEN, 2 MAART. De Noordzeevissers accepteren het akkoord dat staatssecretaris Faber van Visserij donderdag heeft bereikt met de sector. ,,De vissers zien in dat er geen andere keus is. Dit is het maximaal haalbare'', zegt voorzitter J. Nooitgedagt van de Nederlandse Vissersbond.

Het akkoord werd donderdagavond laat nog voorgelegd aan de vissers op de Visafslag van IJmuiden. De Noordzeevissers hadden toen al de blokkade van de haven van IJmuiden opgeheven. De vissers zijn volgens Nooitgedagt vooral blij met de 12 miljoen gulden compensatie voor de hoge brandstofprijs.

Ze zijn minder tevreden over het voorstel van Faber om alleen een gebied in de zuidelijke Noordzee weer open te stellen voor de visserij. ,,De noordelijke vissers hebben hier natuurlijk niets aan. Maar ze beseffen dat Faber niet in haar eentje Europa kan veranderen'', zegt Nooitgedagt.

De vissers besloten woensdagavond tot de acties na een mislukt overleg met het ministerie van Landbouw en Visserij. Ze hebben van begin af aan geprotesteerd tegen het tien weken durende vangstverbod op de Noordzee dat is ingesteld om de kabeljauw te beschermen. (ANP)

NRC Webpagina's
2 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad