U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

EU verdeeld over aanpak BSE-crisis
Nederland, Duitsland en Denemarken zijn er gisteravond niet in geslaagd een meerderheid te winnen voor snelle hervormingen, die de landbouw duurzaam en minder intensief moeten maken.

Drie topmannen taxibedrijf in arrest
De politie heeft vanmorgen op last van het openbaar ministerie in Amsterdam de directeur en twee bestuursleden van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) aangehouden. De drie mannen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Powell betuigt Europa steun
De Verenigde Staten zullen via de NAVO nauw betrokken blijven bij de veiligheid van Europa, met inbegrip van de Amerikaanse deelname aan de vredesmissies op de Balkan.

Teken van leven op Mars
Een internationaal team van onderzoekers heeft zeer sterke aanwijzingen gevonden voor het bestaan van 'prehistorisch' leven op Mars. De aanwijzingen zijn de sterkste tot nu toe en worden door sommigen overtuigend genoemd. Het onderzoek is vandaag in twee verschillende artikelen gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ziekenhuizen: maand loon voor langere werkweek
De ziekenhuizen willen af van de 36-urige werkweek en zijn bereid hun personeelsleden een extra maand salaris te geven, als ze langer willen werken. De vakbonden zien niets in het voorstel.

Claim Duitse telecombeleggers
Aandeelhouders van Deutsche Telekom spannen een rechtszaak aan tegen het bedrijf. De beleggers beschuldigen bestuursvoorzitter Ron Sommer van misleiding. Zij willen een schadevergoeding van Deutsche Telekom, omdat de koers van de aandelen van het bedrijf sterk is gedaald.

Arbeidspartij in regering-Sharon
De Israëlische Arbeidspartij heeft gisteren besloten deel te nemen aan een regering van nationale eenheid onder leiding van Likud-leider Ariel Sharon. Shimon Peres wordt naar alle waarschijnlijkheid minister van Buitenlandse Zaken.

Vedior somber over uitzendmarkt
Uitzendconcern Vedior voorziet een daling van de Nederlandse uitzendmarkt met 10 procent in 2001. Daarmee zal Nederland, als enige van de 27 landen waar het bedrijf actief is, niet bijdragen aan de groei van de omzet.

Bosnische Kroaat krijgt 25 jaar
De Bosnische Kroaat Kordic is door het Joegoslavië-tribunaal gisteren veroordeeld tot 25 jaar cel voor het politiek leiding geven aan de moord op moslims tijdens de oorlog in Bosnië in de periode 1993-1994.

Zeven Duitse atleten geschorst
De internationale atletiekfederatie heeft zeven atleten geschorst die zondag op de Duitse indoorkampioenschappen tegen de eerder door de federatie wegens doping geschorste Dieter Baumann liepen.

Boshoen
Rotterdamse biologen hebben op het eiland Waigeo voor de noordwestkust van Nieuw Guinea het uitgestorven gewaande Bruijns boshoen teruggevonden.

Wolken en zon
Vannacht kans op wat (natte) sneeuw. Morgen vooral in het westen af en toe regen, elders wolken en ook zon. Maxima van 4 tot 6 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: vrij koud winterweer. Af en toe neerslag, mogelijk winters.


NRC Webpagina's
27 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad