U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Horeca aanpakken via strafwetgeving
Minister Korthals (Justitie) wil ondernemers in de horeca strafrechtelijk aanpakken als zij de voorschriften voor brandveiligheid negeren. De minister werkt met instemming van het kabinet aan een wettelijke regeling.

Premier Barak vertrekt opnieuw uit de politiek
Geconfronteerd met een mislukte comeback na zijn kolossale verkiezingsnederlaag op 6 februari, heeft de Israëlische premier Ehud Barak gisteren opnieuw besloten de politiek te verlaten. Hij legt het leiderschap van de ontredderde Arbeidspartij neer en geeft vandaag ook zijn zetel in het parlement op. Zoals hij bij zijn eerste afscheid van de politiek zei, toen in de verkiezingsnacht zijn nederlaag onmiskenbaar vaststond, blijft hij lid van de Arbeidspartij met wellicht de hoop later nog eens als redder in nood te worden teruggeroepen.

Oplichtingsaffaire blijkt verjaard in beursfraudezaak
Het openbaar ministerie heeft een aspect van het beursfraudeonderzoek voor de rechter gebracht dat verjaard blijkt te zijn. Daarom is het OM voor dit deel van Operatie Clickfonds niet ontvankelijk. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vanmorgen besloten.

Medicinale drugs populairder, ook bij ouderen
Mensen die wat pep willen of hun zorgen willen vergeten, slikken steeds vaker amfetamines, kalmeermiddelen of roesverwekkende medicijnen die ze gewoon bij de apotheek kopen. Dat constateert de International Narcotics Control Board (INCB) in haar jaarrapport over 2000, dat gisteren werd gepubliceerd.

Russen willen Europees raketschild
De Russische minister van Defensie, Igor Sergejev, heeft secretaris- generaal Robertson van de NAVO een plan overhandigd voor een Europees raketschild.

Frankrijk laat Koerden keus
De 910 Koerdische vluchtelingen die zaterdag strandden op de Franse kust, mogen hun kamp in Fréjus verlaten en waar dan ook in Frankrijk een individuele asielaanvraag indienen.

Agent FBI blijkt spion voor KGB
In de VS is geschokt gereageerd op de arrestatie zondag van een 56- jarige FBI-agent die ruim 15 jaar lang heeft gespioneerd voor Moskou. Door zijn toedoen werden twee dubbelagenten van de KGB ontmaskerd en in de voormalige Sovjet-Unie geëxecuteerd.

Napster: 2,4 mld voor compensatie
Napster heeft platenmaatschappijen voorgesteld een bedrag van 1 miljard dollar (ongeveer 2,4 miljard gulden) te betalen voor auteursrechten. De populaire muziekdienst vecht voor zijn bestaan nadat een federale rechter maandag heeft bepaald dat Napster auteursrechten schendt.

Newconomy stoot drie belangen af
De investeringsmaatschappij Newconomy verkoopt zijn aandelen in twee veilingbedrijven alsmede een deel van zijn belang in een automatiseringsbedrijf.

Siemerink al uitgeschakeld
Jan Siemerink is gisteren in de eerste ronde van het tennistoernooi in Rotterdam uitgeschakeld door de Spanjaard Alex Corretja, in 6-4, 6-7 en 6-7.

Enkele buien
Weersverwachting voor donderdag: Meest bewolkt en enkele regenbuien. Maxima rond 7 graden. Matige tot krachtige westen- tot noordwestenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: vanaf vrijdag aanzienlijk kouder met enkele hagel- en sneeuwbuien.


NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad