U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Barak en Peres in regering-Sharon
In Israël is een storm van kritiek opgestoken tegen premier Ehud Barak, die als minister van Defensie terugkeert in de regering van nationale eenheid onder de komende Likud-premier Ariel Sharon.

Stappen justitie tegen Fischer
De officier van justitie in Frankfurt heeft het Duitse parlement gevraagd de onschendbaarheid van minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer (Groenen) op te heffen. Justitie wil onderzoeken of Fischer een valse verklaring heeft afgelegd. Hij zou in het proces tegen het voormalige RAF-lid Hans-Joachim Klein niet de waarheid hebben gesproken over zijn relaties met de vroegere terroriste Margrit Schiller.

Leonardo beboet om paspoort
De Braziliaanse voetballer Leonardo de Vitor Santiago, die beschikte over een vals Portugees paspoort, moet vijfduizend gulden boete betalen en veertig uur dienstverlening verrichten. De 17-jarige speler van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord is dat in een schikking overeengekomen met het openbaar ministerie. Feyenoord is volgens het OM niet betrokken bij de levering van het paspoort.

KPN beticht van pesten concurrent bij internet
Het telecombedrijf KPN heeft zijn concurrenten de afgelopen jaren met hoge tarieven en pesterijen buiten de markt voor snel internet weten te houden. Dit blijkt uit een rondgang van NRC Handelsblad langs nieuwkomers als Versatel, die KPN betichten van 'eindeloze vertragingstactieken'.

R. Dorrestein laakt Fonds
"Als ik het advies van het Nederlands Literair Vertalingenfonds zou hebben opgevolgd, dan was 'A Heart of Stone' misschien de zoveelste 'mooi' vertaalde maar onleesbare uitgave geworden." Dit schrijft Renate Dorrestein vandaag in het Cultureel Supplement naar aanleiding van haar reis door de VS, ter promotie van haar roman 'Hart van steen'.

Eis 6 maanden om Herculesramp
De officier van justitie R. van Tooren heeft vanmiddag bij de militaire rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen de luchtverkeersleider en de brandweercommandant van de vliegbasis Eindhoven wegens hun betrokkenheid bij de Herculesramp van 15 juli 1996.

Congres VS tegen abortusbesluit
Democraten en Republikeinen hebben gisteren een wetsvoorstel ingediend om het besluit van president Bush terug te draaien dat geen subsidie meer wordt verstrekt voor programma's van geboortebeperking in ontwikkelingslanden.

Eis acht jaar en tbs wegens moord
De officier van justitie in Groningen heeft gisteren acht jaar celstraf en tbs geëist tegen een 30-jarige man wegens wurging van de 18- jarige Anne de Ruijter de Wildt in 1997 en de 26-jarige Annet van Reen in 1994. Op grond van DNA-bewijs in deze zaken besloot minister Korthals ook andere onopgeloste moord- en zedenzaken opnieuw te laten onderzoeken.6 Opklaringen Vanavond en vannacht kans op een spat regen. Morgen veelal droog met opklaringen. Maxima tussen 5 en 8 graden bij een matige noordoostelijke wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: droog weer met naast wolkenvelden ook af en toe zon. Maxima 7 of 8 graden.


NRC Webpagina's
16 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad