U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer een reportage over de veiligheid van chloortransporten en het vervoer van LPG. Ned.2, 18.15-19.05u.

Netwerk. Reportage over enkele slachtoffers van de brand in Volendam die in een ziekenhuis in Gent worden behandeld. Verder aandacht voor de moeizame totstandkoming van het compensatiefonds voor mensen die in de Tweede Wereldoorlog gedwongen werden in Duitsland te werken. Ned.1, 20.32-21.07u.

Nova. Aandacht voor de moeizame uitvoering van de verkoop van huurhuizen door woningcorporaties aan de bewoners. Verder de aanslag vanmorgen in Israël waarbij acht doden vielen. Een Palestijn reed met een bus in op een groepje militairen en burgers dat bij een halte stond te wachten. Ned.3, 22.30-22.57u.

DOCUMENTAIRES

Workers at war. In deze aflevering van de Engelse serie over strijd op de werkvloer wordt o.a. Sharon gevolgd die in een week zeven lingerie-party's moet houden om genoeg omzet te halen voor haar baas én om voor een nieuwe auto in aanmerking te komen. Afl.: Prestatie. Ned.3, 20.32-20.57u.

Per saldo. In deze aflevering over de razendsnelle economische ontwikkelingen gaat het over een Nederlandse boomkweker die onverwacht succes boekt in China. Afl.: Bloeiend succes. Ned.3, 20.57-21.25u.

Eiszeit: Überleben im russischen Winter. Reportage over de extreem koude winter in Rusland. Stroom- en gasleidingen springen en van de mensen wordt alles gevraagd om te overleven. ARD, 21.45-22.30u.

Zwervers van Europa. Over talloze Albanezen die via een toeristenvisum voor Griekenland in het rijke westen werk hopen te vinden. Per trein, bus en boot maken ze een onzekere reis omdat ze bij iedere grensovergang teruggestuurd kunnen worden. Ned.1, 22.34-23.25u.

Donum Vitae. Reportage over conflicten in de katholieke kerk met betrekking tot abortus en het particuliere initiatief voor een consultatiebureau voor zwangere vrouwen. ARD, 23.30-0.15u.

PRAATPROGRAMMA

Jong. Twee meisjes vertellen over hun ervaringen met gedwongen prostitutie. Fiona was verliefd op haar nieuwe vriend die heel andere bedoelingen bleek te hebben. Ook Theresa komt gedwongen achter de ramen terecht. Afl.: Ik ben gedwongen tot prostitutie. Ned.2, 19.25-19.55u.

De hemelpoort. Gesprek met het breekijzer van de Nederlandse televisie: Storms. Pieter Storms. Ned.3, 21.25-21.52u.

De Jong in uitvoering. Gasten zijn minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma, lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers en biatlon-atlete Elsbeth Straub. De laatste demontreert de combinatie van langlaufen met schieten. Ned. 3, 23.10-0.03u.

Tussen hemel en aarde. Gesprek met Nobelprijswinnaar in 1986 en schrijver Elie Wiesel die de concentratiekampen in Auschwitz en Buchenwald heeft overleefd. In de uitzending gaat hij in op het belang van herinneren, een belangrijk thema in zijn romans. Ned.1, 23.25-0.03u.

Nachtstudio. Discussie over de manier waarop in films de werkelijkheid geweld wordt aangedaan. ZDF, 0.45-1.45u.

MUZIEK

Het geheim van het Nederlandse lied. In deze aflevering praten de zangers Thé Lau, Daniel Lohues, Marcel de Groot, Henk Westbroek en tekstschrijver Lennaert Nijgh over liedjes met een boodschap en de vraag in hoeverre artiesten 'verplicht' zijn iets te doen aan goede doelen. O.a. Boudewijn de Groot zingt het protestlied Welterusten meneer de President. Ned.1, 22.02-22.34u.

SPORT

Voetbal. Na een voorbeschouwing een rechtstreeks verslag van de wedstrijd Valencia tegen Manchester United in de Champions League. Na deze wedstrijd een ruime samenvatting van AC Milan tegen Paris St. Germain. Ned.2, 20.25-23.42u.

FILM

Quick Change (Howard Franklin & Bill Murray, 1990, VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 21.30-23.25u., onderbroken door reclame en 'Hart van Nederland'.

The River Wild (Curtis Hanson, 1994, VS). Aanwezigheid van Meryl Streep is extra troef van bekwame actiethriller. Voortvluchtige boeven dwingen haar tijdens wild-watertocht de moeilijkste stroomversnellingen te nemen. Vette moraal over de waarde van het gezin en een cruciale rol voor de Amerikaanse gebarentaal. Net5, 22.00-0.05u., onderbroken door reclame.

Green Card (Peter Weir, 1990, Australië/VS). Romantische komedie met tegendraadse kantjes drijft op innemend spel van Gérard Depardieu en Andie MacDowell. Met het oog op een verblijfsvergunning gaat een flamboyante Fransman papieren huwelijk aan met een beetje tuttige New-Yorkse tuinliefhebster. Dan wordt de immigratiedienst argwanend. BBC1, 23.35-1.20u.

Boys Town (Norman Taurog, 1938, VS). Semi-klassieke jongensdraak bezorgde Spencer Tracy een Oscar voor zijn creatie van pater Flanagan die een school opricht voor jeugddeliquenten, onder wie Mickey Rooney. Zijn motto: 'There is no such thing as a bad boy.' ARD, 1.20-2.50u., nagesynchroniseerd.

The Greatest Show on Earth (Cecil B. DeMille, 1952, VS). Voorlaatste, met Oscar bekroonde film van Hollywoodgigant DeMille is een grootscheeps drama over het circusleven, voor en achter de schermen. Met Charlton Heston, James Stewart, Dorothy Lamour, Betty Hutton. Morgen, SBS6, 12.55-15.30u., onderbroken door reclame.

Adventure in Baltimore (Richard Wallace, 1949, VS). Een van de laatste films van Shirley Temple, wiens ster toen al jaren daalde. Een tragikomedie waarin zij als geëmancipeerde jongedame anno 1900 haar in de politiek werkzame vader Robert Young in verlegenheid brengt. Morgen, BBC2, 14.10-15.40u., zwart-wit.

aanbevolen

NRC Webpagina's
14 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad