U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brinkhorst in conflict met VVD
Tussen de VVD-fractie in de Tweede Kamer en minister Brinkhorst (Landbouw, D66) is een scherp conflict ontstaan over de nieuwe meststoffenwet, die bepaalt hoeveel mest boeren na 2002 mogen uitrijden.

Duitsland gaat eco-landbouw sterk stimuleren
Duitsland gaat onder druk van de BSE-crisis vaart maken met het stimuleren van de biologische landbouw. De landbouwsubsidies zullen sterk worden omgebogen. Boeren die milieuvriendelijk opereren kunnen rekenen op meer geld. "In onze koeien mag alleen nog water, graan en gras terechtkomen."

'Organen niet terug in lijken'
Duizenden organen die bij sectie van overledenen uit hun lichaam zijn genomen, worden in Nederland niet voor de begrafenis in het lijk teruggestopt. Daarbij wordt de nabestaanden niet expliciet gezegd dat zij een incompleet lijk begraven of cremeren. In academische ziekenhuizen worden de organen en weefsels soms jaren op sterk water in potten bewaard in verzamelingen voor wetenschap of onderwijs. Dat gebeurt zonder expliciete toestemming van de nabestaanden.

Plan versnippering tv-voetbal
De Eredivisie NV wil het uitzenden van voetbalwedstrijden met ingang van het komende seizoen verdelen over verschillende omroepen. Dat zou betekenen dat de NOS het exclusieve recht op samenvattingen van competitiewedstrijden uit de eredivisie kwijtraakt. De omroepstichting dreigt ook de live beelden van het WK-voetbal te verliezen wegens de dure rechten.

Nederland heeft op een na hoogste inflatie in Europa
De inflatie in Nederland is in januari omhooggeschoten naar 4,2 procent. Dat is het hoogste cijfer sinds een piek begin 1992. Volgens de gemeenschappelijke rekenmethode van de Europese Unie kwam de inflatie uit op 4,5 procent. Daarmee heeft Nederland, na Ierland, nu de hoogste inflatie in de EU.

Hells Angels weer op vrije voeten
De negen Hells Angels die gisteren in hun clubhuis door de Amsterdamse politie zijn opgepakt wegens illegaal wapenbezit, zijn vandaag allemaal weer op vrije voeten.

Minderheden in Vietnam in verzet
Duizenden leden van de Jarai en Ede-minderheid uit de koffierijke Centrale Hooglanden in Vietnam zijn deze week in verzet gekomen tegen religieuze onderdrukking en onteigening van hun land.

Kohl accepteert schikking
De Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl heeft een schikkingsvoorstel geaccepteerd van de justitie voor zijn betrokkenheid bij de zwartgeldaffaire in zijn partij CDU. Kohl betaalt een boete van ruim 330.000 gulden en ontloopt daarmee strafvervolging.

C. van der Valk spoorloos
Een politieteam van vijftien rechercheurs is sinds donderdag op zoek naar de 58-jarige Corrie van der Valk uit Nederasselt, lid van de bekende horecafamilie. De vrouw is al sinds 7 januari spoorloos.

Helder en koud
Vannacht lichte tot matige vorst. Morgen flinke zonnige perioden en droog. Maxima tussen 5 en 7 graden. Zwakke tot matige zuid- tot zuidoostenwind. Vanaf zondag zacht, eerst mogelijk natte sneeuw in het oosten, dan regen. Daarna wisselvallig en maxima van circa 12 graden.


NRC Webpagina's
9 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad