U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
KNSB

Schaatsploeg TVM

Schaatsploeg Spaarselect


Sponsor Romme beledigd

Sponsor van Ritsma biedt excuses aan

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 7 FEBR. TVM heeft gisteren collega-sponsor SpaarSelect excuses aangeboden voor de uitlatingen van schaatser Rintje Ritsma, afgelopen weekeinde in Heerenveen. De TVM-rijder suggereerde daar dat de commissie Topsport van de KNSB omkoopbaar is.

Ritsma bracht in dat verband enkele malen de naam van de sponsor van Gianni Romme ter sprake. Directeur J.W. van Dijk van SpaarSelect eiste gisteren van collega A. Bos van TVM publiekelijke excuses. Die kreeg hij nog dezelfde dag. "TVM staat absoluut niet achter de uitspraken van Ritsma en betreurt de uitspraken over de persoonlijke integriteit en omkoopbaarheid", aldus de verklaring van de sponsor van Ritsma. "We betreuren het dat een gewaardeerde collegasponsor op deze wijze mogelijk ten onrechte in diskrediet is gebracht." Ook stuurde TVM de leden van de commissie Topsport excuusbrieven.

"Ik ben ziedend", reageerde Van Dijk op de uitlatingen van Ritsma. "In een tv-interview heeft Ritsma gezegd dat ik met een van de drie commissieleden heb gesproken en dat onze coach Peter Mueller dat ook heeft gedaan. Maar ik heb in mijn leven nog maar één ontmoeting met een commissielid gehad. Dat was twee jaar geleden, met Jan Augustinus. Die heb ik een handje gegeven. Van de andere twee weet ik niet eens hoe ze eruit zien."

Van Dijk meent dat Ritsma zijn bedrijf heeft geschaad. De sponsor van Ritsma had de schaatser, volgens Bos, zaterdagavond al aangesproken op zijn uitlatingen.

Van Dijk voelt zich gepasseerd door coach Mueller en schaatser Romme. Zij besloten zondag in Heerenveen direct na afloop van de 5 kilometer zich niet beschikbaar te stellen voor het WK in Boedapest. Voor de sponsor betekent dat dat er in Hongarije veel minder publiciteit voor zijn ploeg is.

Romme vond zichzelf niet voldoende in vorm. "Ik kan ze eigenlijk nog niets verwijten ook. Voor dit soort gevallen bestaat er bij ons geen afspraak. Maar vanaf volgend seizoen komt die er wel. Voortaan moet er eerst even overlegd worden. Waarbij Mueller en Romme me kunnen overtuigen van de noodzaak een toernooi te laten schieten. Want het is niet de bedoeling dat ik ze ga vertellen waar ze moeten schaatsen. Het heeft geen zin iemand met de pest in het lijf naar een WK te sturen."

NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad