U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Argwaan bij VS en EU over defensie
De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben dit weekeinde tijdens een jaarlijkse conferentie in München hun wantrouwen geuit over elkaars defensieplannen.

Chaos door ijzel
IJzel en sneeuw hebben in het weekeinde veel problemen en overlast veroorzaakt boven de grote rivieren. Zeker vijf mensen kwamen om het leven bij aanrijdingen als gevolg van extreme gladheid. Tientallen mensen raakten gewond en veel auto's liepen blikschade op.

Newconomy plots in rood
De raad van commissarissen van Newconomy heeft de resultaten van de participatiemaatschapij over het afgelopen jaar ingrijpend gewijzigd. In plaats van een eerder voorspelde kleine winst rapporteert Newconomy over het jaar 2000 een verlies van tussen 33 en 38 miljoen euro (respectievelijk 72,6 en 83,6 gulden).

Advies: een orkest opheffen, twee inkrimpen
Het Noordhollands Philharmonisch Orkest, sinds september 2000 onder leiding van de jonge chef-dirigent Micha Hamel (30), moet worden opgeheven. Dit adviseert de commissie onder leiding van Hans Hierck aan staatsscretaris Van der Ploeg (OCW). Het Haarlemse orkest moet gedeeltelijk opgaan in het verder opgetuigde Nederlands Balletorkest, dat dan niet langer uitsluitend in de orkestbak hoeft te spelen.

Prestatiebeloning politie krijgt fiat korpsbeheerders
De korpsbeheerders van de Nederlandse politie zijn akkoord met een vorm van prestatiebeloning. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd. Die beloning komt er op neer dat korpsen meer geld krijgen naarmate ze voor meer veiligheid zorgen en efficiënter werken.

Patholoog spreekt aantijging tegen
De Nederlandse patholoog Dick van Velzen ontkent zonder toestemming van ouders organen te hebben weggenomen uit dode kinderen in een Brits ziekenhuis. Voor de BBC zei hij tot zondebok te zijn gemaakt in de rel rond het Alder Hey-ziekenhuis in Liverpool, waar hij van 1988 tot 1995 werkte.

Opnieuw wraking in Clickfondszaak
De speciale rechtbank voor de afhandeling van de Clickfondsprocessen is opnieuw geconfronteerd met een wrakingsverzoek. Raadsman Koppe van een van de verdachten in het beursfraudeonderzoek zei dat zijn cliënt geen vertrouwen heeft in het oordeel van de speciale kamer.

Iannis Xenakis (78) overleden
De Grieks-Franse componist Iannis Xenakis, een van de grote avant-gardecomponisten van tweede helft van de 20ste eeuw, is gistermorgen op 78-jarige leeftijd in Parijs overleden.

PCM neemt Vassalucci over
Vassallucci, de uitgever van onder anderen schrijfster Lulu Wang, wordt overgenomen door PCM, uitgever van boeken en kranten, waaronder NRC Handelsblad.

Dure beursstart Deutsche Börsche
De Deutsche Börse AG is vandaag voor de hoge prijs van 335 euro per aandeel naar de beurs gegaan. De hoge prijs was het gevolg van de grote belangstelling van institutionele beleggers.

Bertelsmann neemt RTL Group over
Het Duitse mediaconcern Bertelsmann krijgt een controlerend belang van 67 procent in RTL Group, het grootste tv- en radioconcern in Europa.

Wisselvallig
Vannacht en morgen perioden met regen, bij een (vrij) krachtige tot harde zuidwestenwind. Het wordt circa 11 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: af en toe regen of buien en zeer zacht voor de tijd van het jaar.


NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad