U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Eindhoven steunt EVV eenmalig met 1,6 miljoen gulden

Door onze sportredactie
EINDHOVEN, 6 FEBR. De Eindhovense gemeenteraad heeft gisteravond 1,6 miljoen gulden uitgetrokken voor de noodlijdende plaatselijke voetbalclub EVV. Daarmee is een faillissement van de eerstedivisieclub vermoedelijk afgewend. Het besluit is met een ruime meerderheid genomen, 27 raadsleden stemden voor en 11 tegen.

EVV heeft een totale schuld van 3,2 miljoen gulden. Met de gemeentelijke steun denkt het bestuur een redelijk goede kans te maken te overleven. De financiële problemen zijn ontstaan door een te hoge investering in een nieuwe accommodatie, de fors gedaalde inkomsten uit tv-gelden en de gestegen salariskosten van de spelers als gevolg van het zogenoemde Bosman-arrest.

Het afgelopen weekeind kreeg wethouder H. Scherf ruim 10.000 handtekeningen aangeboden van Eindhovenaren die vinden dat de club behouden moet blijven. EVV bestaat ruim negentig jaar. Het overlevingsplan van de club voorziet onder meer in een nauwe samenwerking met PSV. Het is de bedoeling dat er een gezamenlijk opleidingsinstituut komt voor de jeugd. Ook moet er een spelerspool komen, waardoor het mogelijk wordt dat de club gebruik gaat maken van spelers van PSV. Bovendien gaan beide clubs samen nieuwe sponsors werven.

Omdat de accommodatie waar de Eindhovense raad vergadert erg klein is, volgden ongeveer vijfhonderd EVV-fans het debat via een rechtstreeks tv-verbinding in hun eigen stadion. Overigens had hockeyvereniging Oranje Zwart al laten weten bij een eventueel faillissement belangstelling te hebben voor het veld en de tribunes van de voetbalclub.

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad