U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vassallucci overgenomen door PCM

Door onze kunstredactie
AMSTERDAM, 5 FEBR. Uitgeverij Vassallucci wordt overgenomen door PCM Algemene Boeken (Meulenhoff & Co). Dit hebben de directies van beide uitgevers vanochtend bekend gemaakt.

PCM neemt honderd procent van de aandelen van Vassallucci over, aldus PCM Boeken-directeur Mai Spijkers in een persverklaring vanochtend. Vassallucci, uitgever van onder anderen de succesauteur Lulu Wang, blijft een afzonderlijke uitgeverij binnen PCM.

Een eerdere fusiepoging, waarbij Vassallucci zou integreren in de literaire uitgeverij J.M. Meulenhoff, onderdeel van PCM Boeken, mislukte vorig jaar. Vassallucci-directeur Oscar van Gelderen: "We willen niet integreren met uitgeverij Meulenhoff. Dat was het plan vorig jaar, maar dat is op niets uitgelopen. De bedrijfsculturen verschilden, en alleen al onze eigen auteurs zeiden: we hebben voor jullie gekozen. We willen graag een middelgrote uitgeverij worden; om dat professioneel aan te pakken, heb je meer mensen nodig dan de acht die we nu in dienst hebben.

"PCM is bereid om geld in Vassallucci te steken. We blijven zelfstandig en op dezelfde plek, in ons pand aan de Weesperstraat. Voor [de vorige maand teruggetreden Meulenhoff-directeur, red.] Chantal d'Aulnis moeten ze iemand anders vinden. Ik word niet de nieuwe directeur van Meulenhoff." Volgens PCM Boeken heeft uitgeverij Vassallucci 'vijf jaar als onafhankelijke uitgeverij naam gemaakt met spectaculaire literaire debuten en innovatieve marketingmethoden.'Tot de bekendste Vassallucci- auteurs horen: Clark Accord, Abdelkader Benali, Dave Eggers en Meir Shalev. De uitgeverij Vassallucci is ook net een kinderboeken-lijn begonnen en een Marokkaans jongerentijdschrijft Atarik.nl.

PCM Algemene Boeken is een werkmaatschappij van PCM Uitgevers, onder meer uitgever van onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, het Algemeen Dagblad en Het Parool. Tot de werkmaatschappij behoren de literaire uitgeverijen Prometheus/ Bert Bakker, A.W. Bruna, de Boekerij, J.M. Meulenhoff, Het Spectrum, Unieboek, Standaard en de internetboekhandel BoekNet.

NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad