U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
KV Mechelen

Op advies Aad de Mos

Barry Hulshoff hoofdtrainer KV Mechelen

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 30 JAN. Barry Hulshoff is gisteren met onmiddellijke ingang in dienst getreden als trainer bij KV Mechelen. De 54-jarige oud-Ajacied volgt Valère Billen op, die pas sinds november aan het hoofd stond van de in degradatienood verkerende club.

Hulshoff tekende een contract tot de zomer van 2002 bij Mechelen, waar Aad de Mos een functie bekleedt als adviseur. Hij mag de komende weken een technische staf samenstellen. Hulshoff was eerder in België al werkzaam bij Lierse, Westerlo, Beveren, Beerschot, Sint-Truiden en Eendracht Aalst.

De nu afgezette Billen was in november van het vorige jaar Lei Clijsters opgevolgd. De resultaten verbeterden sinds die tijd niet. KV Mechelen staat voorlaatste.

Adviseur Aad de Mos haalde eerst de bezem door de spelersgroep. Vervolgens was de technische staf aan de beurt. Naast Billen werd na het verlies bij Excelsior Moeskroen ook Eddy Verley ontslagen. De Mos vond dat de schamele resultaten van de laatste maanden, zes punten in negen duels, deze ingrepen rechtvaardigden. De hekkensluiter in de Belgische eerste divisie, La Louvière ontsloeg gisteren eveneens zijn trainer. Marc Grosjean genoot niet langer het vertrouwen.

Voetbalclub Eintracht Frankfurt heeft gisteren trainer Felix Magath ontslagen. Het bestuur nam die beslissing twee dagen na de vernedering tegen FC Köln (5-1), de zesde achtereenvolgende nederlaag in de Bundesliga. De voormalige Duitse international en vedette van Hamburger SV kwam in december 1999 naar Frankfurt als opvolger van de ontslagen Jörg Berger. Magath slaagde er vorig seizoen in om de club in de Bundesliga te houden, maar deze competitie dreigt opnieuw degradatie. Eintracht Frankfurt staat derde van onderen.

Het bestuur van de Argentijnse club River Plate heeft besloten de 21- jarige international Aimar naar Valencia te laten gaan. De Spaanse club had een week geleden een bod van circa 47 miljoen gulden uitgebracht op de voetballer van het jaar 2000 in Argentinië. Bij een stemming bleken 14 van de 21 bestuursleden voorstander van de transfer. River Plate wordt geplaagd door schulden, maar dat was volgens voorzitter David Pintado niet de voornaamste reden voor het accepteren van het bod. "De speler wilde zelf zo graag naar Spanje, dat wij hem niet wensen tegen te houden", zei hij. Aimar zal later deze week in Spanje een contract met een looptijd van 7,5 jaar tekenen.

NRC Webpagina's
30 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad