U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Sunday Times

Mandelson: 'Gedwongen om ontslag te nemen'


LONDEN, 28 JAN. Peter Mandelson, die woensdag aftrad als minister voor Noord-Ierland, zegt dat hij ,,gedwongen is" ontslag te nemen. In de Sunday Times van vandaag zegt Mandelson in een ingezonden artikel dat zijn ontslag gebaseerd is op onvolledig bewijs.

De belangrijkste politieke bondgenoot van de Britse premier Tony Blair zou zich persoonlijk hebben bemoeid met een paspoortaanvraag voor een rijke Indiase zakenman, een van de sponsors van de Millennium Dome. Mandelson was als minister verantwoordelijk voor het bouwen van dit milleniumproject.

Mandelson zegt in de Sunday Times dat zijn ministerie zich weliswaar met de paspoortaanvraag van de zakenman heeft bemoeid, maar dat hij zich ,,niet kan herinneren" in een persoonlijk telefoontje aan de minister van Immigratie heeft gevraagd de aanvraag te bespoedigen.

Mandelson zegt nu dat hij nooit over de paspoort-affaire heeft gelogen, maar dat hij tijdens een spoedzitting van het kabinet geen gelegenheid kreeg zich te verdedigen. Hij beweert dat hij in een moment van ,,persoonlijk zwakheid" ontslag heeft genomen.

De politicus zegt dat hij vastbesloten is zijn ontslag ongedaan te maken. Hij gelooft dat een onderzoek hem onschuldig zal vinden. (BBC, Sunday Times)


Zie ook:

Rol sinister minister Mandelson definitief uitgespeeld (24 januari 2001)
Vertrouweling Blair afgetreden (24 januari 2001)

NRC Webpagina's
28 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad