U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  B I N N E N L A N D
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier BSE

Biefstuketer vertrouwt de overheid

Door een onzer redacteuren
Een Romeinse slager sluit de deuren nadat de consumptie van rundvlees in elkaar is geklapt, kort na het bekend worden van het eerste niet-geïmporteerde BSE- geval in Italië.

Een week eerder ging de Konecke-fabriek in Duitsland, goed voor 25 jaar worstproductie, dicht. De Duitse BSE- crisis (twintig gevallen) kostte bovendien het politieke leven aan twee ministers in de Bondsregering en één in Beieren.

Eerder kelderde de Franse consumptie van rundvlees en stonden president Chirac en premier Jospin elkaar naar het leven met als inzet: wie heeft er gefaald na 250 BSE-gevallen? Groot-Brittanië, met 180.000 zieke koeien sinds 1992 onbetwist BSE-kampioen, had toen zijn portie al gehad met een zeer kritisch onderzoek naar de aanpak van BSE en een export- verbod van Brits rundvlees. Hierbij vergeleken blijft Nederland (tien BSE-gevallen) een baaierd van rust. Geen schokgolf en geen problemen voor politici. Zes deskundigen over de trouw van de Nederlandse burger en de goedgelovigheid van de stampoteter.

NRC Webpagina's
27 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad