U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor de werkgelegenheids- en ervaringsprojecten in ons land die grote moeite hebben met het vinden van arbeidskrachten die langer dan een jaar werkloos zijn. Meer en meer wordt daarom een beroep gedaan op WAO'ers om de lege plekken op te vullen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over het beddentekort in de gezondheidszorg en het probleem dat ziekenhuizen oudere patiënten vaak niet kunnen doorsturen naar verpleegtehuizen. Ned.1, 20.32-21.03u.

Nova. Over het verwerken en leven na een ramp zoals in Volendam met een oud-gymleraar op een school in Apeldoorn waarop in 1946 een Nederlands vliegtuig neerstortte en waarbij 22 kinderen omkwamen. Ook aandacht voor executies van Israëliërs en Palestijnen in Israël. Ned.3, 22.30-22.55u.

DOCUMENTAIRES

Noorderlicht: Gouden rijst - genetisch goud. Gesprekken met oud-hoogleraar dr. Ingo Potrykus en dr. Peter Beyer van de Universiteit van Freiburg over hun uitvinding van gouden rijst, een genetisch gemanipuleerde rijstsoort met een verhoogd gehalte aan provitamine A. Ook komt de vraag aan de orde of deze rijst werkelijk een wondermiddel voor mensen in de Derde Wereld is. Ned.3, 20. 30-21.00u.

Rare streken. Over de bewegingen van het poolijs gedurende een jaar. Uit deze gegevens wil men voorspellingen doen voor de toekomst. Canvas, 20.55-21.55u.

Het algemeen belang. Over de kraakactie van de Zwarte Madonna vorige week in Den Haag waarbij programmamaker Frans Bromet door de politie werd gearresteerd. De gemeente Den Haag heeft het plan dit gebouw te slopen voor de uitbreiding van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Justitie en VROM. Ned.3, 21.00-21. 30u.

Todeszug in die Tundra. Over de exploitatie van de bodemschatten van Siberië waar in de loop van de twintigste eeuw talloze dwangarbeiders gedwongen werden het gebied te ontsluiten en de natuurlijke rijkdommen te ontginnen. ZDF, 21.00-21.45u.

Het andere gezicht. Portret van de 38-jarige Ellen Janssen die zware chemokuren en bestraling kreeg en bij wie een borst is afgezet. De kwaadaardige tumor is weg, maar ze heeft nog slechts dertig procent van haar oude energie over. Afl.: Was ik maar kaal en bleek. Ned.1, 21.52-22.17u.

Niets meer te verliezen. Henk Baars en zijn vrouw Joke kregen ongeveer zes jaar geleden een enorme klap te verwerken. Hun 19-jarige zoon Peter overleed aan kanker. Enkele jaren later constateerde men bij Henk een kwaadaardige tumor in de dikke darm. Hij hoopt op een wonder zodat hij nog wat langer kan leven. Ned.1, 22.24-23.03u.

Het derde oog: Brainstory. Derde aflevering in een serie over het menselijk brein. Is wat we zien werkelijkheid of speelt onze verbeelding ook een rol bij de waarneming. Canvas, 22.45-23.40u.

SPORT

Schaatsen. Rechtstreeks verslag van de wedstrijden van Nederlandse schaatsers en schaatsters in Heerenveen voor een startbewijs voor deelname aan de wereldkampioenschappen in Boedapest. Morgen, Ned.2, 12.07-15.01u.

PRAATPROGRAMMA

Het elfde uur. Gasten zijn voorzitter van het bestuur van de Stichting Toezicht Effectenverkeer A. Docters van Leeuwen en lijsttrekker bij de komende verkiezingen van de ChristenUnie Kars Veling. Ned.1, 21.03-21.52u.

TV-show. Gesprek met de 40-jarige zanger René Froger en zijn vrouw Natascha. Ook fragmenten uit zijn optredens bij André van Duin en Paul de Leeuw. Ned.2, 21.58-22.55u.

Studio sport, na elven. Gesprekken met Feyenoorder Ebi Smolarek, basketbalcoach Ton Boot en een reportage uit Korea waar Guus Hiddink is begonnen als bondscoach. Verder een vooruitblik op schaatswedstrijd in Heerenveen een startbewijs voor het wereldkampioenschap in Boedapest. Ned.2, 22.55-23.45u.

KUNST & MUZIEK

Whitbread book awards. Rechtstreeks verslag van de uitreiking van deze awards in de Londense Brewery met fragmenten uit de genomineerde boeken en interviews. BBC2, 22.50-23.35u.

Pitch. Portret van Max Teawhistle die al 35 jaar een jazzclub in Den Oever heeft. Verder de dansfilm van choreograaf Ed Wubbe en regisseur Marijke Jongbloed waarin de Rotterdamse brug de Hef een rol speelt, de cellist Steven Isserlis en pianist Michiel Borstlap. Ned.3, 23.15-0.02u.

FILM

L'autre côté de la mer (Dominique Cabrera, 1997, Frankrijk). Speelfilmdebuut geeft verdienstelijk beeld van de problematiek in en rond Algerije. Claude Brasseur als Fransman die na de onafhankelijkheid in 1962 in Algerije is blijven wonen. In Parijs ontmoet hij een Algerijn die sinds zijn geboorte in Frankrijk verblijft. TV5, 18.15-20.00u.

Two Mules for Sister Sara (Don Siegel, 1970, VS). Vermakelijke western waarin Clint Eastwood het als non vermomde animeermeisje Shirley MacLaine redt uit handen van dronken bandieten. Vervolgens raakt hij met haar betrokken bij de Mexicaanse vrijheidsstrijd. Gewelddadige finale. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Row Your Boat (Sollace Mitchell, 1998, VS). Aardige familiefilm met Jon Bon Jovi in de hoofdrol. Hij komt uit de gevangenis en is vastbesloten om een misdaadvrij leven te leiden. Hij wordt verliefd op de mooie Chinese Bai Ling maar die is getrouwd met wrede zakenman William Forsythe. Fox, 20.30-23.05u.

Chase Moran (Gilbert Po, 1996, VS). SF-film met Bruce Campbell als briljante en psychotische crimineel in de zwaarst bewaakte gevangenis van de vierentwintigste eeuw. Hij ontsnapt en komt op vredig ruimtestation waar hij de macht overneemt. Hij heeft echter geen rekening gehouden met de komst van Joseph Culp als Chase Moran. Veronica, 22.00-23.40u. Onderbroken door reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
23 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad