U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Machtswisseling in de Filippijnen
De Filippijnse president Joseph Estrada is vanochtend afgetreden. Dat heeft een lokaal radiostation gemeld. Daarmee is de weg vrij voor de beëdiging van vice-president Gloria Macapagal-Arroyo tot zijn opvolger.

Limburg spekte ingenieursbureau
Ambtenaren van de provincie Limburg hebben jarenlang ingenieursbureau Iwaco uit Den Bosch bevoordeeld bij het verstrekken van opdrachten voor bodemsaneringen. Dat blijkt uit een intern onderzoek van de provincie.

Clinton erkent leugens, en gaat op valreep vrijuit
President Bill Clinton erkent dat hij in de Paula Jones-zaak heeft gelogen over zijn betrekkingen met Monica Lewinsky. In ruil voor die verklaring wordt elk strafrechtelijk onderzoek tegen hem gestaakt. Hij verlaat het Witte Huis als vrij burger tegen wie geen strafzaak meer loopt.

Meer landen met een systeem als Echelon
Systemen waarmee op grote schaal telefoon, fax en e-mail wordt 'afgeluisterd', zoals het Amerikaans-Britse Echelon, beperken zich niet tot enkele Westerse landen. Inlichtingendiensten "van landen met uiteenlopende politieke kleur" maken er gebruik van. Zelfs criminelen tappen informatie af. Dit schrijft minister De Grave (Defensie) in een notitie.

Californië beveelt stroom te leveren
De Amerikaanse deelstaat Californië, die met een ernstige elektriciteitscrisis kampt, heeft de twee grootste energiemaatschappijen bevolen elektriciteit te blijven leveren. Minister van energie Richardson noemt de toestand gevaarlijk.

VS weren bloed wegens BSE
Mensen die na 1980 tien jaar of langer in Frankrijk, Ierland of Portugal hebben gewoond, mogen in de VS geen bloeddonor meer zijn. Deze maatregel moet de bevolking beschermen tegen de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, die het waarschijnlijke gevolg is van het eten van vlees van koeien met BSE.

Eis 5 jaar voor moord op pedofiel
De officier van justitie heeft gisteren voor de rechtbank in Breda vijf jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen een man, die ervan wordt verdacht een stadgenoot te hebben gedood die zijn zoon seksueel heeft misbruikt.

Apaches werken pas over maand
Het zal nog zeker vier weken duren voor de vier Apache- gevechtshelikopters die Nederland naar Djibouti zal sturen, operationeel zijn. Dit heeft minister De Grave gisteren verklaard in een brief aan de Kamer.

Voetbalbonden leggen geschil bij
De wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalunie UEFA hebben hun ruzie over de mogelijke afschaffing van het vergoedingssysteem van lopende contracten bijgelegd.

Avenue weer terug
Het glossy-blad Avenue komt terug. Vanaf oktober zal het in 1996 opgeheven blad weer verschijnen.

Mogelijk sneeuw
Zaterdag wolkenvelden en lokaal wat sneeuw. Maximum circa 2 graden. Komende nacht opklaringen en lichte vorst. Zondag eerst wat zon, later meer bewolking gevolgd door regen en sneeuw. Vooruitzichten tot vrijdag: Overgang naar een zacht weertype met af en toe regen en veel wind.


NRC Webpagina's
20 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad