U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  B I N N E N L A N D
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Honki Ponk

Bestuur Honki Ponk stapt op

Door een onzer redacteuren
SCHIEDAM, 13 JAN. Het bestuur van kinderopvang Honki Ponk in Schiedam is afgetreden. Directrice M. van Wolferen en bestuurslid P. de Bruin hebben al hun taken overgedragen aan de drie nieuwe bestuursleden, die gisteren op last van de rechter zijn benoemd.

Donderdag heeft de gemeente Schiedam beslag laten leggen op de rekeningen van de stichting kinderopvang Honki Ponk. Aanleiding is volgens wethouder P. Groeneweg het gerucht dat Van Wolferen en De Bruin donderdag bij een filiaal van de Rabobank gezien zouden zijn om contant geld op te nemen. De gemeente wil teveel betaald subsidiegeld terughebben.

Donderdag bepaalde de rechtbank in Rotterdam dat Honki Ponk de drie door de ouders en personeelsleden voorgedragen bestuursleden moest aanstellen. Eerdere benoemingen in het bestuur door Van Wolferen en De Bruin, zoals die van de omstreden iatrosoof J.P. de Kok, achtte de rechter onrechtmatig, evenals het ontslaan van tientallen personeelsleden. Maandag moeten de vestigingen van Honki Ponk van de rechter weer open. Van Wolferen kwam eind vorig jaar in opspraak nadat bekend werd dat zij de De Kok in het geheim als extern adviseur had aangetrokken.


Zie ook:

Prachtig, maandag ga ik weer werken (12 januari 2001)
Opvang Schiedam maandag weer open (12 januari 2001)
Ouders winnen geding om nieuwe bestuursleden Honki Ponk (11 januari 2001)

NRC Webpagina's
13 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad