U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
KNVB

Spelers amateurclub Dieren op de vuist

Voetbalploeg verdacht van geweldpleging

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 9 JAN. Het derde elftal van voetbalvereniging Erica '76 uit Dieren wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Tegen negen spelers is proces-verbaal opgemaakt. Naar twee andere voetballers is de politie in Gelderland nog op zoek.

Het elftal van de amateurclub Erica '76 speelde in november vorig jaar in het dorpje Tolkamer tegen het plaatselijke SC Rijnland. Erica '76 verspeelde een voorsprong en kwam na de pauze op een achterstand van 4- 2. Het spelverloop werd vervolgens grimmiger. Eerst kreeg een speler van Erica '76 een rode kaart voorgeschoteld, omdat hij een tegenstander had proberen te slaan. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd ontaardde de strijd in een massale vechtpartij. De scheidsrechter, die als lid van de thuisploeg was aangesteld, moest van het veld vluchten nadat hij geslagen was door een speler van de bezoekende ploeg. Een speler van SC Rijnland liep hoofdwonden op. Twee medespelers raakten ook gewond.

De politie begon een onderzoek, waarbij alle spelers werden gehoord. Daaruit bleek dat het elftal van Erica '76 schuldig was aan de vechtpartij. Het bestuur van de club heeft het elftal teruggetrokken uit de amateurcompetitie. De tuchtcommissie van de voetbalbond KNVB is bezig met een eigen onderzoek. Zodra de laatste twee spelers van Erica '76 opgespoord zijn, stuurt de politie de processen-verbaal naar justitie in Arnhem.

Eerstedivisieclub Volendam wil in maart een benefietwedstrijd organiseren ter nagedachtenis aan de ramp in een café die zich op nieuwjaarsdag in het dorp afspeelde. FC Twente heeft zich al aangemeld als mogelijke tegenstander. De eredivisieclub was vorig jaar betrokken bij de vuurwerkramp in Enschede. Een woordvoerder van Volendam zegt alle voorstellen in behandeling te nemen.

Uit piëteit met de slachtoffers in Volendam heeft Ajax besloten de nieuwjaarsreceptie af te gelasten. Er is geen alternatieve datum gekozen voor de bijeenkomst die op 12 januari gepland stond. Op dezelfde dag vindt in Volendam een stille tocht en een herdenkingsbijeenkomst plaats.

Doelman Edgar Estrada van het nationale voetbalelftal van Guatemala is tenminste honderd keer met de dood bedreigd nadat hij in het duel met Costa Rica het afgelopen weekeinde vijf treffers had moeten incasseren. Guatemata verloor het duel met 5-2. Het land uit Midden-Amerika is daardoor uitgeschakeld voor het wereldkampioenschap 2002. "Ik word vermoord als ik weer ergens in het doel ga staan of in m'n eigen zaak verschijn", reageerde Estrada. De getrouwde vader van drie kinderen zei verder dat onbekenden de werkplaats van zijn autobedrijf hebben beschoten. De doelman verklaarde rustig te blijven onder al het geweld. "Ik weet dat ik geen schuld heb. Het enige waarover ik me zorgen maak is de gezondheid van mijn familie."

NRC Webpagina's
9 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad