U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Gesprek met Jos van den Broek, hoofdredacteur van het blad Natuur en Techniek over mogelijke wetenschappelijke doorbraken in het komende jaar. Verder een bloemlezing van kinderpoëzie uit de laatste twee eeuwen. Radio 5, 16.02- 17.00u.

Spektakel. Portret van de Amerikaanse striptekenaar en journalist Joe Sacco die in zijn strips de werkelijkheid achter de krantenkoppen wil laten zien. Ook een reportage over de expositie van kunstenaar Emo Verkerk in het Fries Museum in Leeuwarden. Radio 5, 17.02-18.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van de schrijver en beeldend kunstenaar Jan Wolkers een gesprek met Jan Peet over zijn onlangs verschenen boek Rente zonder bijsmaak over de geschiedenis van de Algemene Spaarbank voor Nederland. In het tweede uur het eerste deel van een tweeluik over de Nederlandse wederdopers in het Duitse Münster in 1535. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. In het eerste uur een reportage over de voorstelling Opa's en oma's van overal met levensverhalen van en door ouderen voor jongeren in Amsterdam en een herhaling uit juli van het vorig jaar over het 100-jarige bestaan van de Indische Buurt in Amsterdam. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gast is kunsthistoricus Henk van Os over o.a. de reliekentoonstelling De weg naar de hemel. Radio 2, 16.02-17.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met oud-minister van Economische Zaken de 72-jarige Koos Andriessen. Tegenwoordig is hij o.a. columnist en voorzitter van Museum Kröller Müller en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Radio 1, 20.04-21.00u.

Volgspot. Cabaretier Eric van Sauers praat over zijn nieuwe voorstelling ...een fijn warm mens die afgelopen vrijdag in première ging. Radio 1, 0.02-1.00u.

Nachtlicht. Over de nachtmerrie van iedere schrijver: het writer's block. Joost Zwagerman en Cor Vos lezen voor uit hun boeken die deze problematiek beschrijven. Ook passages uit De informatie van Martin Amis. Daarin fungeren wrok en jaloezie als een oplossing van dit schrijversprobleem. Radio 1 & 2, 1.00-6.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Onder meer actrice en toneelschrijfster Bodil de la Parra over haar productie Zussenhelft; de expositie in het Stedelijk Museum in Alkmaar over kinderboeken-uitgeverij Kluitman en debutante Susan Glimmerveen over haar roman Kaf. Voorts een gesprek over de geschiedenis en rol van iconen in de Russisch- en Grieks-Orthodoxe Kerk. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
6 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad