U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rente VS lager na verrassingsactie
De Amerikaanse rente op de geldmarkt is gisteren onverwacht met een half procent verlaagd van 6,5 procent tot 6,0 procent. Indien nodig zal de rente verder worden verlaagd.

Meer vaccins in één prik
Medicijnfabrikanten in Europa stoppen steeds meer vaccins voor kinderen in één spuit. Het aantal injecties daalt echter niet, doordat er steeds nieuwe vaccins komen. In Nederland krijgt een kind voor zijn tiende jaar zeven keer een prik.

Hof veroordeelt verkoper whirlpool
De verkoper van bubbelbaden en standhouder Jan Jong Holding is aansprakelijk voor de legionella-epidemie die in 1999 uitbrak onder bezoekers van de Westfriese Flora in Bovenkarspel. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vandaag bepaald.

Einde cd-octrooi kost Philips ruim 100 miljoen
Cruciale octrooien van uitvinder Philips op de compactdisc lopen komende zomer af in bijna heel Azië en Europa. Dat kost het elektronicaconcern jaarlijks honderd tot tweehonderd miljoen gulden aan winst. Vorig jaar bedroeg de nettowinst bijna 4 miljard gulden.

BSE-vrij-garantie op vlees in winkels na snelle controle
Het eerste Nederlandse rundvlees met 'BSE-vrij-garantie' ligt dit weekeinde in de winkel. Sinds dinsdag worden in Nederland alle geslachte runderen ouder dan 30 maanden met behulp van een snelle, Zwitserse test op BSE gecontroleerd.

Onderzoek naar aansprakelijkheid Edam-Volendam
ROTTERDAM, 4 JAN. Justitie onderzoekt naar aanleiding van de brand in café Het Hemeltje in Volendam of de gemeente Edam-Volendam strafrechtelijk aansprakelijk kan worden gesteld indien blijkt dat deze onvoldoende controle heeft uitgeoefend op naleving van vergunningen en brandvoorschriften. De brand heeft inmiddels 10 dodelijke slachtoffers geëist.

'Stimuleer langer werken personeel'
Werknemers moeten met gunstige fiscale maatregelen worden gestimuleerd om langer te werken. Daarnaast zou de belastingdruk voor bedrijven verder omlaag moeten. Dit zegt secretaris-generaal Jan Willem Oosterwijk (EZ) in het blad Economische Statistische Berichten.

Cholera teistert Zuid-Afrika
Een cholera-epidemie die de Zuid-Afrikaanse kustprovincie KwaZulu/Natal al geruime tijd teistert, heeft zich de afgelopen dagen sterk uitgebreid. Tot nu toe heeft de aandoening 53 levens geëist en zijn meer dan 13.000 mensen geïnfecteerd.

Handel in paddo's mag zonder BTW
Coffeeshophouders die zogeheten paddo's verkopen, hoeven over hun handel geen BTW te betalen. Over hennepstekken, waaruit marihuana kan worden gemaakt, moet juist wel BTW worden betaald.

Wisselend succes landelijke musea
De Nederlandse musea hebben in het jaar 2000 wisselende successen geboekt. Het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam zagen hun bezoekersaantal dalen, maar het Van Gogh Museum en het Rembrandthuis vertoonden een stijging.

Litmanen tekent bij Liverpool
Jari Litmanen speelt de komende 2,5 jaar bij de Engelse voetbalclub Liverpool. De voormalige Ajacied kwam bij FCBarcelona nauwelijks aan spelen toe.

EO verliest leden
De Evangelische Omroep (EO) heeft vorig jaar ruim 5.000 leden verloren. De EO heeft nu 597.500 leden.

Regen
Morgen perioden met regen, vooral in het westen veel neerslag. Maximumtemperatuur rond de 6 graden. Stevige zuidelijke wind. Vooruitzichten tot en met maandag: afnemende kans op buien. Vanaf dinsdag opnieuw kans op regen. Geleidelijk lagere temperaturen.


NRC Webpagina's
4 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad