U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Perfectie is ook niet alles

MARISKA GRAVELAND
Het ultieme roddelboek over Hollywood is nog altijd Hollywood Babylon uit 1975, geschreven door underground-filmer Kenneth Anger. Met veel venijn beschrijft hij hoe menig filmster en starlet de afgrond in dondert. Anger heeft geprobeerd het grootse, banale Hollywood met zijn eigen wapens te verslaan: de roem als ingestorte soufflé.

Een van de gruwelijkste anekdotes betreft acteur Roscoe 'Fatty' Arbuckle, die als een van de eersten de Hollywood-droom om zeep hielp. Deze moddervette kindervriend speelde in de jaren tien in vele slapstickfilms, maar veranderde plotsklaps in een monster vanwege zijn betrokkenheid bij de dood van starlet Virginia Rappe, die hij tijdens een van zijn uitbundige feesten vaginaal bewerkte met een gebroken fles. Fatty the Funman werd plots 'The sex mad maniac from Hollywood'.

Tien jaar en een gevangenschap later werd de aan lager wal geraakte Arbuckle gearresteerd omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij gooide de drankfles het raam uit en riep met een morbide gevoel voor humor tegen de politieman: "Daar gaat het bewijs."

De serie Schandalig Hollywood die vanavond op RTL4 begint, houdt het vergeleken met de opengetrokken beerput in Hollywood Babylon uitermate keurig. Zoals vaak het geval is versterken schandaaltjes de status van een filmster alleen maar: een beetje vergif maakt hun glorieuze leven nog spannender. Perfectie is ook niet alles.

"Vanavond onthullen wij de geheime problemen van Farrah Fawcett", ronkt de voice-over, en zodoende komen wij van alles te weten over haar turbulente relatie met Lee 'de man van zes miljoen' Majors en "de driftige acteur" Ryan O'Neill. Ook opvliegend is Sean Penn, wiens sublieme acteerwerk in de serie wordt genegeerd ten faveure van zijn vechtpartijtjes met fotografen. En wie nog eens wil smullen van Anna Nicole Smith of fronzen bij haar verdachte huwelijk met de 89-jarige miljardair J. Howard Marshall, wordt ook op zijn wenken bediend. Dat ze door haar huishoudster werd beschuldigd van 'slavernij' en seksueel misbruik komt alleen zijdelings ter sprake.

Eye candy worden ze genoemd, superschoonheden als Fawcett, Smith, Kim Basinger en Rob Lowe. Die laatste twee passeren ook even de revue in de serie dankzij, respectievelijk, een faillissement en een seksvideo. Zo graag als filmliefhebbers hun sterren de hemel in prijzen, zo graag zien ze hen ook vallen.

Leo Carillo vatte die tweeslachtigheid mooi samen in zijn lied uit de musical Star Night at the Cocoanut Grove uit 1934: 'Hollywood, fabulous Hollywood, absurd, stupendous, shoddy and cheap, and astonishingly splendid... Hollywood!'

Schandalig Hollywood, RTL4, 22.00-22.40u.

NRC Webpagina's
4 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad