U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Directie Letsbuyit stapt op


FRANKFURT, 4 JAN. Het management van het internetbedrijf Letsbuyit.com is opgestapt. Oprichter John Palmer, lid van de raad van commissarissen van de noodlijdende onderneming, neemt voorlopig de taken waar.

In een verklaring laat Letsbuyit weten vier weken nodig te hebben om te kijken of het kan overleven. De onderneming verkeert sinds begin deze week in surseance.

Naast Palmer nemen ook twee bewindvoerders van Letsbuyit zitting in de directie. Het gaat om advocaten van het Nederlandse advocatenkantoor van Trenité van Doorne. Zij waren donderdagmorgen niet bereikbaar voor een reactie.

Letsbuyit, dat voor groepen consumenten kortingen bedingt bij fabrikanten, vroeg eind vorige week uitstel van betaling aan omdat de kas bijna leeg is. Van de bijna 140 miljoen gulden die in juli was opgehaald bij een beursgang in Frankfurt, was nog zo'n 40 miljoen over.

Topman Martin Coles, die nu zijn biezen pakt, schatte in november nog dat zijn onderneming 176 miljoen gulden nodig had om te kunnen overleven totdat eind 2002/begin 2003 winstgevendheid was bereikt. Hij was daarom op zoek naar partners. Een gang langs potentiële investeerders had echter eind december niets opgeleverd.

Letsbuyit werd in 1999 opgericht door een paar Zweden en Britten. De activiteiten begonnen in Zweden, waarna dertien andere landen volgden.

Het bedrijf is om fiscale redenen statutair in Amsterdam gevestigd. De directie zit in Londen. (AFP, ANP)

NRC Webpagina's
4 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad