U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Politie wist voor 'Dover' van link Chinezensmokkel
De politie heeft al voor het Dover-drama, waarbij 58 Chinezen om het leven kwamen, in observaties vastgesteld dat hoofdverdachte Gürsel O. nauw contact onderhield met een Chinese vrouw die in de politieregisters voorkomt als mensensmokkelaar.

Barak treedt af en vraagt nieuw mandaat
De Israëlische premier Ehud Barak heeft gisteren zijn ontslag aangeboden aan president Moshe Katsav en is enkele uren later door zijn Arbeidspartij herbenoemd als kandidaat voor het premierschap. In een dramatisch tv-optreden legde Barak zaterdagavond uit dat hij had besloten het volk een nieuw mandaat te vragen voor zijn vredespolitiek. De stichting van een Palestijnse staat met behoud van de grote stedelijke nederzettingenblokken en vergroot Jeruzalem zijn daarvan de belangrijkste pijlers.

Opnieuw bekentenis smeergeld Club Brugge
Opnieuw heeft een hulptrainer van het Belgische Club Brugge bekend smeergeld - 20.000 Duitse mark - te hebben aangenomen van de Joegoslavische voetbalmakelaar Ranko Stojic. Hulptrainer Alex Querter gaf de feiten dit weekeinde publiekelijk toe. Hij is vorig jaar wegens de omkoping door de club ontslagen.

Kok: bescheiden stap voorwaarts
De Europese regeringsleiders hebben vanmorgen om half vijf na ruim vier dagen onderhandelen overeenstemming bereikt over bestuurlijke hervorming van de Europese Unie.

Hof frustreert Gore's kansen
Een zwaar verdeeld Supreme Court in Washington heeft zaterdag Al Gore's laatste kans op het presidentschap geblokkeerd. Het hoogste gerechtshof van de Verenigde Staten verbood de hertelling van 'blanco' stemmen in Florida. Die was vrijdag opgedragen door het Supreme Court van Florida.

Warmste december sinds '79
Nederland beleeft nu al de warmste decembermaand sinds 1979. De eerste vorst laat nog steeds op zich wachten en de maximale temperatuur schommelde rond de 12 graden. Bij het vorige record, 21 jaar geleden, was de gemiddelde temperatuur 9,5 graden. Het ziet er volgens weerkundigen van het KNMI in De Bilt naar uit dat in deze decembermaand de gemiddelde temperatuur net boven de tien graden zal liggen.

Pronk: veel vuurwerk heeft onjuiste etiketten
Bij alle vuurwerkbedrijven die grote voorraden professioneel vuurwerk opslaan, ligt vuurwerk dat zwaarder is dan de etiketten op de verpakking aangeven. Dat heeft minister Pronk de Tweede Kamer laten weten na onderzoek van de Inspectie Milieuhygiëne.

Anand in halve finales schaken
De Indiase schaakgrootmeester Viswanatan Anand heeft zich vanmiddag als laatste geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap in New Delhi. Hij versloeg de Russische titelhouder Aleksander Chalifman in een extra serie van zes partijen.

Nederland lager op aandelenindex
In de wereldwijde aandelenindex MSCI, die door veel beleggers als leidraad wordt gebruikt, zullen Nederlandse ondernemingen volgend jaar een minder prominente plaats innemen. Dat is het gevolg van een andere berekeningswijze van de index.

Iliescu president van Roemenië
Ion Iliescu heeft gisteren de tweede ronde van de Roemeense presidentsverkiezingen gewonnen. Toen 80 procent van de stemmen was geteld stond hij op 66,9 procent van de stemmen, zijn ultrarechtse tegenstander Tudor op 33,1.

Dode bij botsing Turken-Koerden
Bij een vechtpartij tussen Koerdische betogers en Turkse tegenstanders, zaterdagavond omstreeks zeven uur in Rotterdam, is een 22-jarige Koerdische man uit Merksem bij Antwerpen om het leven gekomen. Hij overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een messteek. Een 20- jarige Rotterdammer van Turkse afkomst raakte bij een andere vechtpartij ernstig gewond.

Nat
Bewolkt en van tijd tot tijd regen of motregen. Vrij krachtige, aan zee krachtige zuidwestenwind. Maximumtemperaturen van 11 tot 15 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: buien, maar ook af en toe zon. Vooral woensdag veel wind. Maxima dalend naar 8 graden.


NRC Webpagina's
11 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad