U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Overheid moet fors in internet investeren'
De overheid moet fors investeren om op grote schaal computers op scholen, in kroegen, winkels, buurthuizen en sportclubs te krijgen. Op die manier kunnen mensen in achterstandswijken op een volwassen manier deel uit gaan maken van de maatschappij.

UPC haalt 3,1 miljard gulden op met emissie
Het Nederlands-Amerikaanse kabelbedrijf UPC heeft de eerder aangekondigde uitgifte van 1,24 miljard dollar (3,1 miljard gulden) aan converteerbare preferente aandelen afgerond.

Een kwestie van relaties
De voetbaljournalist is meestal een gemankeerde (ex-)voetballer. Hij volgt vanaf de tribune in het stadion met een mengeling van bewondering en jaloezie de bewegingen van de voetballers die de publieke aandacht trekken en praat graag met hen alsof hij hun gelijke is. Liefst onderhoudt hij een intieme relatie met bewierookte voetballers, in de hoop dat hun bedwelmende geur op hem overslaat zodat ook hij wordt bewierookt. Een voetbaljournalist vergeet - gebiologeerd door het aureool boven het hoofd van zijn held - gauw wie en vooral wat hij is.

Een aanslag op de sax
Dolend door Omroep.nl stuit ik in de Webradio Website van de NPS op De Bibliotheek Van De Verdwenen Geluiden. "Een archief van uitgestorven geluiden compleet met een beschrijving van wat geluid veroorzaakt", staat er, en even verder: "Stuur je eigen geluid op." Weliswaar een oud onderwerp, ontdek ik bij het doorlezen van de site, maar voor mij de spijker op z'n kop. De hele week had ik niet of nauwelijks naar de radio kunnen luisteren omdat m'n belastingaangifte '99 al m'n tijd opeiste.

Topman EM.TV sluit aftreden niet uit
Topman Thomas Haffa van het Duitse mediabedrijf EM.TV sluit niet uit dat hij opstapt als hij het vertrouwen van analisten en beleggers niet kan terugwinnen. Dat zegt Haffa in een vraaggesprek met het weekblad Der Spiegel. Haffa staat onder grote druk omdat zijn bedrijf, dat onder meer de televisierechten beheert van The Muppet Show en autoraces in de Formule I, zich moet verantwoorden voor misleiding van zijn aandeelhouders. De topman zei in november te rekenen op een positief bedrijfsresultaat van 500 miljoen mark over het hele jaar. Drie weken later werd de verwachting echter bijgesteld naar 50 miljoen mark. De koers is in een jaar tijd gedaald van 120 euro naar 10 euro. (DPA, AFP)

Promotie van Limburgs via internet
De werkgroep Algemeen Geschreven Limburgs (AGL) heeft een website geopend waarmee het geschreven Limburgs als taal wordt gepropageerd. De werkgroep publiceert over een maand het eerste Limburgse woordenboek op internet (limburghuis.nl). Het woordenboek is dan voor iedereen beschikbaar en kan gratis worden gedownload. De werkgroep wil op deze manier iets doen tegen het 'vernederlandsen' van het Limburgs. "Mensen kennen vaak het juiste woord niet meer en gaan dan een Nederlands woord proberen te verlimburgsen", zegt journalist P. Prikken, een van de initiatiefnemers van de website. Het woordenboek moet ook een handboek worden voor de talloze theater- en liedjesschrijvers die Limburg rijk is. Dat er in de provincie in totaal 550 dialecten bestaan, hindert niet, aldus Prikken. "Wij willen een algemene spelling geven, zodanig dat iedere Limburger die kan lezen." (ANP)


Vader en zoon Den Ouden zijn Rotterdammers in hart en nieren en betuigen hun liefde voor de stad op een overzichtelijke site van zeer respectabele afmetingen. Bijna 2400 foto's illustreren jeugdherinneringen en prachtige verhalen over de Maasstad. De vertellingen zijn doorspekt met typisch Rotterdamse uitdrukkingen en bezorgen zelfs bezoekers die het oude Rotterdam niet gekend hebben een gevoel van nostalgie.
(www.rotterdammers.nl)

NRC Webpagina's
11 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad