U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Voetbalclubs deden zaken met Arkan
Vooraanstaande Europese voetbalclubs hebben zaken gedaan met de Servische oorlogsmisdadiger Arkan. Als eigenaar van de Belgradose voetbalclub FC Obilic verkocht hij voor zeker 18 miljoen gulden voetballers aan Vitesse, Girondins de Bordeaux en Club Brugge.

Kamer maakt Pronk verwijten
Minister J. Pronk van Milieubeheer en zijn voorganger M. de Boer hebben de Tweede Kamer belangrijke informatie onthouden over problemen bij het semi-ambtelijke Service Centrum Grond (SCG).

Hoop groeit op akkoord over EU-hervorming
De Europese regeringsleiders hebben gisteren radicaal het programma omgegooid van voorzitter van de top in Nice, de Franse president Jacques Chirac. De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder verwacht dat daardoor vanavond al een akkoord kan worden bereikt over hervorming van de Europese Unie. Diplomaten van andere landen rekenen erop dat de top morgen eindigt en niet tot zondag hoeft te duren.

Gewonden bij ernstige rellen in oud-Jeruzalem
Na het einde van het islamitische vrijdagsgebed zijn vanmiddag in de oude stad van Jeruzalem ernstige rellen uitgebroken tussen Palestijnen en de Israëlische politie. Er zouden verscheidene gewonden zijn. Op de Westelijke Jordaanoever schoten Palestijnen vanuit een passerende auto een Israëlische vrouw dood.

Utrecht wil geen zelfstandig Remu
De Utrechtse gemeenteraad heeft gisteren de privatisering van energiedistributiebedrijf Remu verworpen. De meerderheid stemde tegen de verkoop van het aandeel in de houdstermaatschappij. Daarmee is de verkoop onzeker geworden.

Sovjet-volkslied in ere hersteld
De Doema, de Russische Tweede Kamer, heeft vandaag het oude Sovjet- volkslied in ere hersteld. Het lied krijgt wel een nieuwe tekst zonder verwijzing naar de Sovjet-macht.

Kernafval mag naar Sellafield
De kerncentrale in Dodewaard mag de transporten van radioactief afval naar de Britse opwerkingsfabriek in Sellafield hervatten. De Raad van State heeft vanmorgen in een bestuursrechtelijke procedure het protest van de milieugroep Greenpeace afgewezen.

Beleggers in slag met Heineken
Een groep onbekende buitenlandse beleggers heeft via het ochtendblad De Telegraaf de aanval geopend op de bescherming van beursfonds Heineken. Daarmee is de positie van grootaandeelhouder Freddy Heineken in het geding.

PSV in volgende ronde UEFA Cup
Als enige Nederlandse club speelt PSV in het voorjaar nog Europees voetbal. Het plaatste zich gisteravond voor de volgende ronde van het toernooi om de UEFA Cup door POAK Saloniki uit met 1-0 te verslaan.

Autoverzekering
De premies voor autoverzekeringen gaan volgend jaar omhoog. Het Verbond van Verzekeraars ziet zich hiertoe genoodzaakt wegens het toenemend aantal schadeclaims.

Overwegend droog
Morgen perioden met zon en in het westen af en toe een bui. Vrij krachtige, aan zee soms harde wind uit zuid tot zuidwest. Maximumtemperatuur rond 11 graden. Zondag t/m woensdag: aanhoudend zacht en vrij veel wind. Dinsdag mogelijk veel regen. Maxima tussen 10 en 15 graden.


NRC Webpagina's
8 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad