U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nederland favoriet bij mensensmokkel
Mensensmokkelaars hebben Nederland uitgekozen als bestemming voor asielzoekers uit Azerbeidzjan en Armenië. Dit staat in een analyse van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Euthanasiewet aanvaard
Met 104 tegen 40 stemmen heeft de Tweede Kamer gisteren het wetsvoorstel over euthanasie aanvaard. Dat vrijwaart artsen die euthanasie plegen of hulp bieden bij zelfdoding onder bepaalde voorwaarden van strafvervolging.

Israël kiest in mei, Palestijnse kwestie inzet
Israël krijgt vervroegde verkiezingen met de Palestijnse kwestie als inzet. Premier Ehud Barak verraste gisteren vriend en vijand door in te stemmen met voorstellen ter ontbinding van de knesset, ingediend door de oppositiepartijen. De verkiezingen zijn in mei.

Spanning groeit na arrestaties Papoea
De autoriteiten in de Indonesische provincie Papoea zijn in actie gekomen tegen de beweging voor een 'vrij Papoea'. Vanochtend werd in de provinciehoofdstad Jayapura de hoogste leider van de beweging, Theys Hiyo Eluay, gearresteerd. Gisteren al werd de secretaris, Taha M. Alhamid, aangehouden.

Algemeen verbod op diermeel in EU is ophanden
De Europese Commissaris voor voedselveiligheid, David Byrne, verwacht dat maandag in de hele Europese Unie een tijdelijk verbod wordt afgekondigd op het gebruik van dier- en beendermeel. Ook zullen alle niet geteste runderen van 30 jaar en ouder uit de markt worden genomen. Alle ingewanden van dieren zullen moeten worden vernietigd. Deze maatregelen tegen de gekkekoeienziekte worden maandag door de ministers van Landbouw besproken.

Weer arrestatie in Dover-zaak
De politie heeft een 22-jarige Rotterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het transport in juni van Chinezen naar Engeland. Toen kwamen 58 illegale Chinezen om het leven.

Loonakkoord is dichtbij
De vakbeweging en de werkgeversorganisaties zijn dichtbij een akkoord over verantwoorde loonontwikkeling en investeringen in onderwijs en zorg. Maandag volgt overleg met het kabinet.

ICT draagt flink bij aan groei
Informatie- en communicatietechnologie is verantwoordelijk voor een vijfde tot een kwart van de economische groei in de Europese Unie. Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie.

Vier voetbalclubs in de autoracerij
Ajax, Feyenoord, PSV en Vitesse stappen in de autosport. Ze nemen deel aan een initiatief van het Britse bedrijf Premier 1 Racing, dat vanaf april 2002 een race-competitie gaat organiseren.

Ronde van Italië naar Groningen
Groningen wordt in 2002 de startplaats van de Giro d'Italia. Organisator Castellano van de Giro heeft dit bevestigd.

King stopt
De Amerikaanse schrijver Stephen King stopt met zijn roman The Plant, waarvan tot nog toe vijf afleveringen op internet zijn verschenen. Over twee jaar wil de schrijver het feuilleton voortzetten.

Droog en zacht
Morgen wolkenvelden, af en toe zon en droog. Middagtemperaturen rond 12 graden bij een meest matige zuidenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: aanhoudend zacht. Af en toe een bui. Op maandag kans op regen. Maxima rond 11 graden.


NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad