U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Ervaren surfer gaat duiken
In de Verenigde Staten internetten meer vrouwen dan mannen. In Europa, dat twee jaar achterligt, loopt de man nog voorop.

Reed Elsevier komt met emissie van 4,4 miljard
Uitgeverij Reed Elsevier is vanochtend begonnen met een plaatsing van nieuwe aandelen die ongeveer 2 miljard euro (4,4 miljard gulden) moet opleveren.

Van der Ploeg bereid tot ingreep kabeltarief
Staatssecretaris Van der Ploeg (media) is bereid in te grijpen als de consumentenprijzen van kabel-tv exploderen. Dat heeft hij gisteren in de Tweede Kamer gezegd naar aanleiding van bezorgdheid onder kamerleden over dreigende prijsverhogingen.

King stopt met thriller op internet
De Amerikaanse schrijver Stephen King stopt met zijn roman The Plant, waarvan tot nog toe vijf afleveringen op internet zijn verschenen. Dat blijkt uit een bericht dat King gisteren op zijn website plaatste. Pas over twee jaar wil de schrijver verdergaan met het feuilleton.

Slecht in zaken
Het wordt een slechte dag voor investeerders. Dat was de eerste zin die op het Londense bureau van deze krant om 5.45 uur in het Cockney-Engels van Mickey Clarke uit de wekradio kwam.

Iraans blad verboden
Een rechtbank in Iran heeft het grootste jongerenblad van het land verboden. Volgens de rechtbank drukt het blad Iran Javan foto's af die een belediging zijn voor de openbare eerbaarheid. Iran Javan is heel populair bij de Iraanse jeugd omdat het veel aandacht besteed aan jongerenproblemen en westers amusement. Conservatieve rechtbanken hebben dit jaar al bijna dertig hervormingsgezinde bladen in de ban gedaan. De hervormingsgezinde president Mohammad Khatami beschuldigde de conservatieve oppositie eerder deze week van voortdurende schendingen van de grondwet. Hij zei dat zijn bevoegdheden ontoereikend zijn om tegen dergelijke sabotageacties te kunnen optreden. (AP, Reuters)

UPC doet overname
United Pan-Europe Communications (UPC) heeft ondanks zijn enorme schuldenlast kans gezien zich te versterken in Duitsland. Het kabelbedrijf heeft een optie bedongen tot koop van een deel van branchegenoot Telecolumbus, die in handen is van Deutsche Bank. Daarmee is 340 miljoen euro (748 miljoen gulden) gemoeid. Het gaat om 470.000 abonnees in meerdere regio's. De Deutsche Bank verstrekt tevens een lening van 400 miljoen euro om verdere kabelplannen van UPC te financieren.

Noorse Orkla koopt Deense uitgever
Berlingske Officin, de Deense uitgever van onder meer de 251 jaar oude krant Berlingske Tidende, wordt eigendom van het Noorse conglomeraat Orkla. De Noren hadden sinds 1994 al een belang in de uitgever en vergroten dat tot 87 procent. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Orkla brengt de aanwinst onder in zijn mediadivisie, die actief is in Scandinavië en Oost-Europa. (AP)


Aan het twijfelen over de aanschaf van een Wap-telefoon? Na het bekijken van de website Wapsilon weet u of enthousiast kunt worden over internetten via de mobiele telefoon. De site laat zien hoe u websites op het schermpje van uw telefoon te zien krijgt, en hoeveel u moet scrollen om alle informatie te zien. Wapsilon geeft verder veel informatie over wappen en legt uit hoe u zelf een voor Wap-geschikte site kunt maken.
(wapsilon.com/nl/)

NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad