U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Grote politieactie tegen wapenhandel
De Amsterdamse politie heeft gisteravond en vanochtend op dertig plaatsen in de stad invallen gedaan in het kader van een grootscheepse actie tegen de groeiende wapenhandel in de hoofdstad.

Strenge norm Europa voor gifdioxinen in vis
De Europese Commissie zal binnenkort een nieuwe, strenge norm aanbevelen voor de maximale hoeveelheid giftige dioxine in vis. Dit volgt op een advies van het Wetenschappelijk comité voor voedsel van de Commissie dat vandaag verschijnt.

Onenigheid met Fransen over verbod van drug
Nederland heeft opnieuw een verschil van mening met Frankrijk en andere West-Europese landen over het te voeren drugsbeleid. De meeste landen willen het geestverruimende middel GHB (gamma hydroxybutyraat) op de lijst van verboden middelen plaatsen, Nederland is daar tegen.

Kritiek EU op compromis Pronk
De Europese Unie heeft vanmorgen scherpe kritiek geuit op een gisteravond gepresenteerd compromisvoorstel van minister Pronk (Milieubeheer), waarmee deze een mislukking van de VN- klimaatconferentie in Den Haag hoopt te voorkomen.

Meerderheid Kamer voor euthanasiewet
Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer gaat akkoord met het wetsvoorstel dat artsen onder voorwaarden vrijstelt van strafvervolging als zij euthanasie plegen of hulp verlenen bij zelfdoding. De regeringspartijen spraken aan het slot van het plenaire debat van een "historisch moment".

Toch geen verbod Frans rundvlees
De Tweede Kamer wil toch geen importverbod van Frans rundvlees. Onder druk van minister Brinkhorst (Landbouw) veranderde de VVD gisteren van mening en onthield haar steun aan een voorstel daartoe van het CDA. Als de Europese ministers van Landbouw niet uiterlijk 4 december een uniform beleid hebben geformuleerd, moet er een algemeen importverbod komen van vlees dat niet op BSE is getest.

PvdA-top: niet zelf kandidaat
De zittende leden van het dagelijks bestuur van de PvdA zullen zichzelf niet uit eigen beweging kandidaat stellen voor het nieuwe PvdA-bestuur. Na de verbroken samenwerking met partijvoorzitter Van Hees wil het bestuur zich zoveel mogelijk afzijdig houden van de kandidaatstelling.

Gore krijgt nu ongelijk van Hof
Het hoogste Gerechtshof in Florida weigert de kiescommissie in het district Miami-Dade op te dragen alsnog alle 654.000 stembiljetten vóór zondag vijf uur met de hand te tellen.

Medewerker van Rugova vermoord
In Pristina, de hoofdstad van Kosovo, is gisteren een belangrijke adviseur van de gematigde leider Ibrahim Rugova vermoord. Mustafa werd beschoten door een onbekende.

Lof Oranjeploeg
De wereldvoetbalbond FIFA heeft het Nederlands elftal uitgeroepen tot elftal van het jaar, wegens de prestaties tijdens het Europees kampioenschap.

Massasterfte
In een gevangenis in de Noord-Mozambikaanse stad Montepuez zijn bijna honderd gedetineerden onder duistere omstandigheden overleden.

Meest droog.
Morgen landinwaarts zonnige perioden. In de kustregio vooral wolken, maar meest droog. Maxima rond 9 graden. Matige, aan zee krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Vooruitzichten tot en met woensdag: Wisselvallig met van tijd tot tijd buien. Aanhoudend zacht.


NRC Webpagina's
24 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad