U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël zint op wraak na nieuwe bomaanslag
Het Israëlische veiligheidskabinet is vanmorgen opnieuw bijeengekomen om te beslissen over wraak voor de bomaanslag in de Noord-Israëlische stad Hadera, waarbij gisteren twee mensen werden gedood en meer dan zestig gewond. Vanochtend werd een Israëlische militair gedood bij een explosie in de Gazastrook.

Bush in beroep bij hoogste hof in VS
De Republikeinse presidentskandidaat George W. Bush heeft het federale Hooggerechtshof in Washington gevraagd een laatste oordeel te vellen over de fel omstreden handmatige telling van stemmen in Florida.

Spijbelen kan vijf mille kosten
Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) wil de boete voor spijbelende scholieren van twaalf jaar en ouder stellen op maximaal 5.000 gulden. Het kabinet bespreekt dit voorstel morgen. Adelmund wil met het voorstel een mankement in de Leerplichtwet verhelpen.

Kamer wil Frans rundvlees weren
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er alsnog een importverbod komt voor Frans rundvlees en dierlijke producten. CDA, VVD, ChristenUnie en SP zouden minister Brinkhorst (Landbouw) daar vandaag om vragen in een gezamenlijke motie.

Kamer accepteert bezoek van ouders Máxima
Een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer heeft geen problemen met het privé-bezoek dat de ouders van Máxima Zorreguieta hebben gebracht aan koningin Beatrix en prins Claus. Alleen de fracties van GroenLinks en SP verlangen opheldering van premier Kok over het bezoek, dat zij in verband brengen met een ophanden zijnde verloving van Willem-Alexander met Máxima.

Winst lokale partijen Limburg
Lokale partijen hebben de gisteren gehouden gemeenteraadsverkiezingen in Sittard, Geleen en Born gewonnen. In het noorden van Limburg, waar ook verkiezingen nodig waren wegens gemeentelijke herindeling, won het CDA.

ABN Amro koopt bank in Michigan
De bank ABN Amro koopt voor 2,75 miljard dollar (7,1 miljard gulden) een bank in de Amerikaanse staat Michigan. Dit heeft ABN Amro gisteren bekendgemaakt.

Chrysler sluit drie fabrieken
Chrysler, de Amerikaanse autodivisie van DaimlerChrysler, gaat drie van de dertien fabrieken in Noord-Amerika sluiten om een dreigend miljardenverlies te voorkomen. Chrysler stopt de productie in het Canadese Brampton en in Detroit en Toledo in de VS.

Ministerie tegen publicatie boek
Publicatie van de officiële geschiedschrijving van de dekolonisatie van Suriname en de Antillen is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De opdrachtgever, het ministerie van Binnenlandse Zaken, weigert toestemming te geven voor publicatie omdat de auteurs te ruimhartig zouden hebben geput uit vertrouwelijke informatie van de overheid.

'Terreur Russen in Tsjetsjenië'
In het door de Russen bezette Tsjetsjenië is de burgerbevolking slachtoffer van een "beleid van terreur" dat gepaard gaat met executies, folteringen, verdwijningen en een zwarte handel in levende en dode Tsjetsjenen. Dat schrijft de mensenrechtenorganisatie Artsen zonder Grenzen (MSF) in een rapport, dat gisteren werd gepresenteerd aan de Raad van Europa.

Aanhoudend zacht
Morgen veelal bewolkt weer en met name in het westen enkele buien. Matige zuidwestenwind en maxima rond 9 graden. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: Aanhoudend zacht en regenachtig.


NRC Webpagina's
23 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad