U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hof Florida: tellen mag tot zondag
Het Opperste gerechtshof van Florida heeft bepaald dat de handmatige hertelling van de stemmen mag doorgaan en dat de resultaten moeten worden meegerekend. Maar ze moeten wel zondag binnen zijn.

Getronics keldert met 40 procent
De koers van het aandeel Getronics, de vijfde leverancier van computerdiensten ter wereld met 30.000 werknemers, is vanmorgen met 40 procent gekelderd op de beurs. De koersval vond plaats nadat het bedrijf waarschuwde dat de winst lager zal uitvallen, en dat er in de eerste helft van 2001 verlies wordt gemaakt.

Onderzoek van OM naar belastingfraude Vitesse
Het openbaar ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend tegen de Arnhemse voetbalclub Vitesse. De koploper in de eredivisie wordt verdacht van belastingfraude. Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket bevestigd.

Ouders Máxima bij Beatrix
De ouders van Máxima Zorreguieta, de vriendin van kroonprins Willem-Alexander, zijn het afgelopen weekeinde op bezoek geweest bij koningin Beatrix en prins Claus. Het echtpaar ontmoette de koningin en haar man op paleis Huis ten Bosch, zo bevestigde de Rijksvoorlichtingsdienst vanmorgen.

Onderwijsraad: basisvorming faalt
De belangrijkste doelstellingen van de basisvorming zijn onvoldoende gerealiseerd. Er is bovendien weinig hoop "dat het vanzelf nog wel goed zal komen" als de basisvorming in haar huidige vorm blijft bestaan. Dat concludeert de Onderwijsraad in een vandaag verschenen advies aan staatssecretaris Adelmund (Onderwijs).

Emil Zatopek (78) in Praag overleden
De legendarische Tsjechische langeafstandsloper Emil Zatopek is vandaag overleden. Hij is 78 jaar geworden. De viervoudig olympisch kampioen was enkele weken geleden in kritieke toestand in zijn woonplaats Praag in een ziekenhuis opgenomen. Als enige atleet in de olympische geschiedenis won Zatopek de 5.000 meter, de 10.000 meter en de marathon. Hij leverde die prestatie in één week, op de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki.

Kamer wil geld voor De Appel
De Tweede Kamer steunt in meerderheid een motie van het CDA die vraagt om subsidie voor toneelgroep De Appel. Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) wil de subsidie intrekken.

Irak pompt weer olie naar Syrië
Irak is begonnen olie te pompen door een pijpleiding naar Syrië, ondanks het handelsembargo van de Verenigde Naties. Volgens een Syrische oliefunctionaris gaat het om een stroom olie van 150.000 vaten per dag.

Optimisme over euro-economie
De Europese Commissie is positief gestemd over de economie van de eurozone en van de Europese Unie als geheel. Zij is zelfs nog een fractie optimistischer dan gisteren de OESO. De economisch groei blijft volgend jaar hoger dan 3 procent en vertaalt zich ook in een sterke banengroei.

'Milosevic wilde critici arresteren'
De Servische justitie onderzoekt berichten als zou Slobodan Milosevic vlak voor zijn aftreden als president van Joegoslavië de arrestatie hebben gelast van de hele Servische oppositie, inclusief de huidige president, Vojislav Kostunica.

Ex-minister in Spanje gedood
De socialistische ex-minister Ernest Lluch is gisteravond in de garage van zijn huis in Barcelona doodgeschoten. De moord, die wordt toegeschreven aan de Baskische afscheidingsbeweging ETA, wordt gezien als een reactie op de herdenking van het 25-jarig jubileum van koning Juan Carlos I en het herstel van de democratie in Spanje.

Later regen
Morgen toenemende bewolking en in de middag vooral in het zuidwesten regen. Matige zuidoostenwind. Middagtemperatuur 10 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: aanhoudend wisselvallig en zacht.


NRC Webpagina's
22 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad