U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Laurus schrapt vijf supermarktketens
AMSTERDAM, 20 NOV. Supermarktconcern Laurus schrapt vijf supermarktformules, waaronder Edah en Super de Boer. Het concern gaat zich volledig concentreren op een nieuwe formule, onder de naam Konmar. Deze ingrijpende koerswijziging heeft het supermarktconcern vanochtend bekendgemaakt. Doel van de operatie is het winstniveau te verhogen. Laurus maakte in augustus sterk gedaalde winstcijfers bekend; de beurskoers is dit jaar gehalveerd.

Hof beveelt vervolging Bouterse in Nederland
Het openbaar ministerie moet de voormalige Surinaamse legerleider D. Bouterse in Nederland vervolgen wegens zijn rol bij de 'Decembermoorden' uit 1982. Daarnaast moet de officier van justitie een gerechtelijk vooronderzoek naar de Decembermoorden vorderen bij de rechter-commissaris. Dat heeft het Amsterdamse gerechtshof vanmorgen aan het OM bevolen.

Aanslag op schoolbus schokt Israël
Bij een Palestijnse aanslag op een Israëlische schoolbus in de Gazastrook zijn vanmorgen twee volwassenen gedood en negen kinderen gewond. Enkele van de kinderen liepen ernstige verwondingen op. Regeringswoordvoerders zeiden vanmorgen dat er "een Israëlisch militair antwoord op de aanslag zal komen". Fujimori kondigt snel aftreden aanPresident Alberto Fujimori van Peru heeft gisteren vanuit de Japanse hoofdstad Tokyo aangekondigd "binnen 48 uur" te zullen aftreden. Aanvoeders van de oppositie in Lima zeiden echter dat zij bezig zijn met een afzettingsprocedure. Fujimori zou moreel ongeschikt zijn voor het presidentschap.

Chirac vraagt VS beperking broeikasgas
De Franse president Chirac heeft op de VN-klimaatconferentie in Den Haag een krachtige oproep gedaan aan de Verenigde Staten om de beperking van de uitstoot van broeikasgassen voortvarend ter hand te nemen. De VS zijn verantwoordelijk voor een kwart van de uitstoot van broeikasgassen.

Massale verkoop aandelen KPN
Beleggers hebben hun aandelen KPN vanochtend massaal van de hand gedaan. In extreem drukke handel op de Amsterdamse beurs zakte het fonds onder de uitgifteprijs van 17 euro, die de banken in het weekeinde hadden vastgesteld voor de uitgifte van nieuwe aandelen.

ABN Amro niet langer mondiaal
De bank ABN Amro vermindert haar activiteiten in bijna vijftig landen en trekt zich uit tien landen volledig terug.

ING saneert bij Barings
ING gaat hard saneren bij Barings, de Britse investeringsbank die in 1995 door het Nederlandse concern werd gered van het faillissement.

Onderzoek naar elleboogstoot
De KNVB is een vooronderzoek begonnen naar het gedrag van PSV'er Arnold Bruggink. De voetballer raakte zaterdag tijdens het duel tegen Heerenveen met zijn elleboog het gezicht van Sander van Gessel, zonder daarvoor bestraft te worden.

Kustbuien
Vooral in de kustprovincies enkele buien. Maximaal 9 graden en een matige tot (vrij) krachtige zuid-zuidoostenwind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: tamelijk zacht herfstweer met 's nachts temperaturen rond 5 graden. Verder geregeld buien.


NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad