U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Online games
Steeds meer mensen gaan het internet op, de modems worden sneller en de bandbreedte neemt toe. Drie redenen om games niet langer in je eentje op je eigen computer tegen intelligente software te spelen, maar je kracht te beproeven op echte mensen die zich overal ter wereld kunnen bevinden.

Vriendschap in ballingschap
Niemand heeft zo mooi over het Russische platteland geschreven als Vladimir Nabokov in zijn autobiografie Speak Memory. Flonkerende zilverberken, de weemoed van de avondschemering, zwoele zomerluchten en vooral dartelende vlinders, ze zijn onlosmakelijk verbonden met de sprookjeswereld waarin de schrijver opgroeide.

Aanhouding in zaak enigma
De Britse politie heeft vrijdag een man gearresteerd in verband met de diefstal in april van een zogeheten enigma, een Duits militair codeerapparaat uit de Tweede Wereldoorlog. Onduidelijk is of de man, die vandaag zal worden voorgeleid, ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de diefstal of wordt beschouwd als heler. Het apparaat werd vorige maand, zonder drie van de vier rotors die de codering uitvoeren, bezorgd bij BBC-presentator Jeremy Paxman. Kort tevoren was geprobeerd om Bletchley Park, het vroegere centrum van de geheime dienst dat is ingericht als museum, te chanteren met de bedreiging de enigma te vernietigen. Bletchley Park was bereid de 25.000 pond te betalen om de enigma terug te krijgen, maar heeft het geld nooit aan de dieven overhandigd. Onduidelijk is waar de drie verdwenen rotors zijn. (Reuters)

France Telecom koopt Equant
Het telecombedrijf Equant, statutair gevestigd in Nederland, is na maandenlange onderhandelingen overgenomen door France Telecom. Het Franse telecombedrijf verwerft een meerderheidsbelang in Equant door een aandelenruil ter waarde van 3,5 miljard euro (7,7 miljard gulden). Equant, dat via zijn netwerk zakelijk telefoon-, data- en internetverkeer aanbiedt, stond sinds vorig jaar in de aanbieding. Grootaandeelhouder Sita, een internationaal consortium van luchtvaartmaatschappijen waar KLM deel van uitmaakte, wilde van zijn deelneming af. France Télécom neemt de aandelen over van Sita en verwerft daarmee een belang van 54,3 procent. (ANP)

Winst Libertel stijgt 36 procent
Libertel heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar een nettowinst in de boeken gezet van 35 miljoen euro (77 miljoen gulden). Dat is een stijging van 36 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 32 procent tot 555,7 miljoen euro. De winst- en omzetgroei blijft achter bij de toename van het aantal klanten. De aanbieder van mobiele telefonie heeft 3 miljoen klanten, 534.000 meer dan begin dit jaar. (Redactie Economie)

Bill Gates te 'sullig' voor Microsoftreclame
De rijkste man ter wereld, Bill Gates, zal niet langer ingezet worden in de reclamecampagne rond de nieuwe spelcomputer van zijn bedrijf. Hij heeft te veel het imago van "lulletje rozenwater", zo stellen marketingmanagers van de grootste softwareproducent ter wereld. Die zeggen dat zijn bebrilde hoofd en nerd-uitstraling, die ooit als belangrijke marketingmiddelen werden gezien, potentiële kopers zouden kunnen afschrikken. "Bill is niet echt het juiste icoon voor de doelgroep. Je ziet hem niet als iemand die rondloopt met drie oorringen en in aparte kleding", aldus Rover Bach, één van Microsofts marketingmanagers, tegenover de Britse krant The Sunday Telegraph. (ANP)


Politieke websites in de Verenigde Staten maken de laatste weken overuren. Op de site van CNN (www.cnn.com) heeft al het andere voorpaginanieuws moeten wijken voor de presidentsverkiezingen. Op Voter.com ('democracy delivered to your desktop') staat ook alles in het teken van de verkiezingen, met als uitgangspunt de stemgerechtigde. Daar valt o.a. te lezen wie afgevaardigden zijn voor welke staat, en hoe ze te bereiken zijn.
(www.voter.com)

NRC Webpagina's
20 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad