U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Oververhitting economie dreigt'
Nederland riskeert oververhitting van de economie door de voorgenomen belastingverlaging van 7 miljard gulden in 2001. Dit zegt de Europese Commissie in een vanmiddag gepubliceerd rapport, dat ook spreekt van "indrukwekkende macro-economische prestaties."

Rechters VS 'politiek maar niet partijdig'
Van alle rechters die in Florida de Gordiaanse knoop van de Amerikaanse presidentsverkiezing ontwarren, is de politieke achtergrond bekend. Maar dat wil nog niet zeggen dat zij partijdige uitspraken doen. Een paradox.

Bush ligt nog 300 stemmen voor
Na de officiële sluiting van de tellingen in Florida heeft de Republikeinse presidentskandidaat George W. Bush een voorsprong van 300 stemmen. Maar de handmatige hertelling gaat door, aangevochten voor diverse rechters.

Palestijnse kogels maken de inwoners van Gilo gek
Palestijnse schutters bestoken al weken de joodse wijk Gilo, die in bezet Arabisch gebied in het zuiden van Jeruzalem is gebouwd. De inwoners van Gilo eisen actie. "Waarom doet Barak niets? Waarom laat hij ons beschieten?"

Zalm: 'nieuwe economie' vergt geen nieuw beleid
Het verschijnsel 'nieuwe economie' is geen aanleiding om het macro- economisch beleid te veranderen. Ook bij een volgend regeerakkoord zal behoedzaam begrotingsbeleid het uitgangspunt moeten blijven. Dit zei minister Zalm van Financiën gisteren in de Telderslezing.

Ruim 1 miljard extra te verdelen
Het onderwijs krijgt er nog dit jaar 400 miljoen gulden bij voor onder meer computers, meubilair, onderhoud en nieuwe klaslokalen. Ook het natuurbeleid, de zorg, defensie en cultuur krijgen extra geld. Volgens bronnen rondom het kabinet gaat het in totaal om een bedrag van 1,2 miljard gulden.

EU kort zwarte lijst Serviërs in
De Europese Unie heeft de lijst van Joegoslaven die in EU-landen niet welkom zijn wegens hun nauwe banden met het regime van oud-president Milosevic, ingekort.

Akkermans naar Europacollege
Prof. dr. P.W.C. Akkermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, wordt rector van het Europacollege in Brugge.

Shell biedt verzekeringen
De oliemaatschappij Shell gaat haar klanten in Nederland verzekeringen aanbieden, samen met de verzekeringsmaatschappij AXA.

Schikking muziek via internet
MP3.com betaalt een afkoopsom van 53,4 miljoen dollar (een kleine 140 miljoen gulden) om een rechtszaak te voorkomen die de Universal Music Group tegen haar had aangespannen.

NOC*NSF wil 165 miljoen
Als het aan NOC*NSF ligt, bedraagt de structurele bijdrage van de overheid aan de top- en de breedtesport over twee jaar zo'n 165 miljoen gulden. Die hoop sprak voorzitter Blankert gisteren uit.

Regen en wind
Weersverwachting voor morgen: Vanuit het westen regen. Vrij krachtige, aan zee harde zuidenwind. Maximumtemperatuur 8 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: Buien of perioden met regen en vrij veel wind. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad