U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Schikking over muziek via web
MP3.com betaalt een afkoopsom van 53,4 miljoen dollar (een kleine 140 miljoen gulden) om een rechtszaak te voorkomen die de Universal Music Group tegen haar had aangespannen. Universal, dochter van het Canadese Seagram en de grootste platenmaatschappij ter wereld, had het internetmuziekbedrijfje beschuldigd van inbreuk op het auteursrecht.

'Foto van huis schendt privacy'
De Registratiekamer heeft het bedrijf CycloMedia uit Waardenburg vragen gesteld over het op grote schaal fotograferen van huizen. De kamer denkt dat het bedrijf door het plaatsen van de foto's in een database op internet niet aan de privacywetgeving voldoet. De fotobestand van CycloMedia omvat inmiddels complete woonomgevingen in Rotterdam, Den Haag en Utrecht, zonder dat de bewoners dat weten.

Goedkope euro kost UPC geld
Kabelexploitant UPC heeft in het derde kwartaal een onverwacht hoog verlies geleden. Dat is mede het gevolg van leningen in andere valuta dan de euro's waarin het kabelbedrijf zijn inkomsten krijgt. De rente en aflossing die hierop betaald moeten worden schoten omhoog, hetgeen UPC 168 miljoen euro kostte.

Een pettenprobleem
Drie van de vier commissarissen bij World Online dragen meerdere petten. Wie gaat voor, het bedrijf of de belegger?

Aangifte commissarissen WOL
Advocaat G. Spong bereidt een aangifte voor tegen commissarissen van internetaanbieder World Online. Dat heeft hij vanochtend verklaard.

Kritiek op domeinregistratie
Particulieren kunnen vanaf vandaag in Nederland een eigen internetdomeinnaam aanvragen met de extensie .nl. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), die de namen vastlegt, heeft echter beslist dat particulieren alleen een zogenoemd subdomein krijgen toegewezen - niet www.jansen.nl dus, maar www.jansen.936.nl.

Ontluikend digitaal aanbod
Satellietontvangst is in, zo meldt Canal+ Nederland. Het in maart gelanceerde abonneepakket van Canal Digitaal telde eind september 22.672 abonnementen, een verdubbeling ten opzichte van eind juni.

Groter verlies Tiscali
De Italiaanse internetprovider Tiscali, die op het punt staat het Nederlandse World Online over te nemen, heeft het verlies in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw zien toenemen. Het operationele verlies liep op van 4,8 naar 30,6 miljoen gulden. De onderneming schrijft het verlies vooral toe aan hogere advertentiekosten. De omzet daarentegen steeg met bijna 500 procent tot 116,1 miljoen gulden. Op basis van deze omzetcijfers en de ontwikkelingen in de komende periode verwacht de Italiaanse internetaanbieder in het eerste halfjaar van 2001 een operationele winst .

SBS blijft verlies lijden
SBS Broadcasting, in Nederland moeder van de tv-zenders SBS6 en Net5, heeft in het derde kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 23,3 miljoen dollar (58 miljoen gulden), 2 miljoen dollar minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde licht tot 82,5 miljoen dollar. De omzetdaling is volgens SBS te wijten aan de gestegen koers van de dollar. Daarvoor gecorrigeerd zou de omzet volgens het tv- bedrijf juist met 14 procent zijn gestegen.

KPN'ers winnen prijs
Drie werknemers van KPN hebben de creativiteitsprijs 2000 gewonnen met hun vondst door een oude melkleiding een glasvezelkabel te trekken van Friesland naar Ameland. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Ideeëncentrum. De drie ontdekten bij de voorbereiding van de aanleg de oude melkleiding op een tekening van Rijkswaterstaat. "Een belangrijke bijdrage aan het milieu van de Waddenzee en een beperking van de structuurschade door graafwerk op het eiland", aldus het Ideeëncentrum. Het idee leverde KPN een besparing van 131.000 gulden op.


Club Lek, VPRO's liveshow op Radio 3FM met veel aandacht voor alternatieve popmuziek was iedere woensdag al door een klein publiek in de Amsterdamse studio aan het Rembrandtplein te volgen. Vanaf vanavond (22.00 tot 1.00u) is het programma ook met beeld en geluid via internet beschikbaar. De makers beloven een technisch goede kwaliteit (300Kb/s). Vanavond treedt onder meer de groep Bauer op. (3voor12.vpro.nl)

NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad