U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Aandacht voor het belang van één loket voor overheidsdiensten om te voorkomen dat de burger van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Verder het wetenschappelijk onderzoek naar revalidatiemethoden. Radio 5, 14.02- 15.00u.

Nederlandse componisten. In deze aflevering een portret van de katholieke vernieuwer van kerkmuziek Hendrik Andriessen. Radio 5, 15.02- 16.00u.

Faros. Onder meer aandacht voor de door velen verguisde regisseuse en nazi-propagandiste Leni Riefenstahl. Zij maakte in 1934 de film Triumph des Willens. Radio 5, 16.02-17.00u.

Volgspot-live. Optreden van Jeroen van Merwijk & Bavo Galema, de bezetting van de musical Kruimeltje, de groep Oud West en Ten Sharp. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. O.a. zingen Sophia Loren en Telly Savalas Franse chansons en bossa nova's. Verder klassiek dirigent Simon Rattle die Ellington speelt en aandacht voor Dame Cleo Laine, die 18 november met echtgenoot, bandleider en saxofonist John Dankworth optreedt in Den Bosch. Radio 1, 0.04-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. de Haagse klimaatconferentie, de promotie van vlechtheggen, het verminderen van de CO-uitstoot en het getijdestroomproject in het Marsdiep om uit eb en vloed elektriciteit op te wekken. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Onder meer praten de journalisten Friso Endt en Helmut Hetzel over het 75-jarig bestaan van de Buitenlandse Persvereniging. Ook het slot van een tweeluik over de geschiedenis van de organisatie Bescherming Bevolking. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Een rondetafelgesprek over de cultuurnota met Lieuwe Visser (lid van de Raad voor Cultuur), Kamerlid Atzo Nicolaï (VVD), dramaturg Ellen Walraven en Marc van Warmerdam van Orkater over het huidige cultuurbeleid. Radio 1, 12.45-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder anderen een gesprek met Olivier Hoedeman van Corporate Europe Observatory over de klimaatconferentie en sabotage van klimaatafspraken door het bedrijfsleven. Tevens een pleidooi voor het erkennen van de Nederlandse gebarentaal voor doven en een gesprek met Nol de Jong, schrijver van Joods Labyrinth. Radio 5, 13.02-15.00u.

Diskotabel. Hoboïst Bart Schneemann, coördinator van het Residentie Orkest Leo Samama en radiomaker Leo Boudewijns vergelijken de uitvoering Capriccio Espagnol, opus 34 van Nikolai Rimsky-Korsakov. Verder een nieuwe cd van pianist Murray Perahia met de Goldberg Variaties van Bach en religieuze muziek van de Italiaanse componist Luca Marenzio. Radio 4, 16.30-17.15u.

Jazz op vier. Eerste deel van een eerbetoon aan Eric Dolphy die in 1964 in een Berlijns ziekenhuis overleed, met Willem Breuker (altsax), Alex Coke (fluit en tenorsax), Erik Vloeimans (trompet), Frank van Bommel (piano), Arjen Gorter (bas) en John Engels (drums). Opnamen uit het Bimhuis in Amsterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad