U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël doodt Palestijnen volgens plan
De Israëlische premier Ehud Barak heeft gisteren laten uitkomen dat het elimineren van leiders van de Palestijnse onafhankelijkheidsopstand een tactische keuze is om de opstand te onderdrukken. In het tv- journaal zei Barak dat het doden van Hussein Abayat, een leider van Al- Fatah, donderdag in Beit Sahour "doel en standaard is". Helikopters vuurden raketten op zijn auto af.

Titel drs. geschrapt, nu 'master'
Nederland krijgt een nieuwe indeling van het hoger onderwijs. Het kabinet is gisteren akkoord gegaan met het voorstel van minister Hermans (Onderwijs) de zogenoemde bachelor-master-structuur, kortweg bama-structuur, in te voeren. Met ingang van 2004 mag iemand die een volledige opleiding aan de universiteit heeft afgerond zich master noemen. De universitaire student die een brede basisopleiding van drie jaar heeft afgemaakt of afgestudeerden aan de hogeschool krijgen een bachejorstitel.

Oud-premier Chaban-Delmas overleden
De vroegere Franse premier Jacques Chaban-Delmas is de afgelopen nacht in Parijs overleden. De invloedrijke conservatieve politicus (85) was 48 jaar lang burgemeester van Bordeaux. Chaban-Delmas maakte van 1946 tot 1997 deel uit van de Franse regering. Hij was onder president Pompidou van 1969 tot 1972 premier.

Bush vraagt Gore verlies te nemen
George W. Bush heeft zijn Democratische opponent Al Gore gevraagd het verlies van de presidentsverkiezingen te aanvaarden. Gore vestigt zijn hoop op nieuwe hertellingen van de stemmen in Florida. Bush bereidt intussen zijn kabinet voor.

BSE-crisis raakt kalfszwezerik
De Franse regering overweegt de verkoop van kalfszwezerik te verbieden. Het laten vernietigen van alle koeien ouder dan vier jaar, zoals de veeboeren willen, wijst Parijs af. In heel Europa groeit de ongerustheid over koeien met BSE, die bij mensen de dodelijke ziekte Creutz feldt-Jakob kan veroorzaken.

Politie: pyromaan Breda aangehouden
De politie van Breda heeft een 27-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van zes brandstichtingen in de Bredase binnenstad de afgelopen nacht. Volgens de politie gedroeg de man zich verdacht bij de grootste brand, die een meubelzaak in de as legde.

Zware regenval geeft veel overlast
De zware regenval van de afgelopen dagen bezorgt veel overlast in Noord en Zuid-Holland. Er is ongeveer twintig millimeter gevallen. Dit weekend wordt twaalf tot vijftien millimeter neerslag verwacht.

Geen DNA-test in zaak-Vaatstra
Justitie in Leeuwarden hoeft geen grootschalig DNA-onderzoek te houden in de moordzaak-Vaatstra. Dit heeft de president van de rechtbank in Leeuwarden gisteren bepaald in een kort geding tegen de Staat.

Laagterecord voor Nasdaq
Sombere prognoses van pc-fabrikant Dell en de onzekerheid over de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben de technologiebeurs Nasdaq gisteren op het laagste niveau van dit jaar gebracht.

Wennemars wint NK afstanden
Erben Wennemars heeft op de NK afstanden de nationale titel op de 500 meter gewonnen. Jan Bos werd tweede. Bij de vrouwen won Andrea Nuyt. Op de 5.000 meter mannen was Gianni Romme de sterkste.

Grijs
Vandaag droge perioden, vooral in het zuiden en oosten. Veel wind, aan zee kracht 7 uit het zuiden. Morgen veel bewolking en af en toe regen. Temperatuur vandaag en morgen 10 graden. Maandag t/m woensdag: buien, maar ook korte opklaringen. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad