U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Presidentsverkiezingen VS onbeslist
Amerika heeft gekozen, maar wie de 43ste president van de Verenigde Staten wordt is nog onzeker. In de staat Florida worden vandaag de stemmen opnieuw geteld omdat de meerderheid van de Republikein Bush er te klein is om officieel te kunnen worden vastgesteld: 987 stemmen.

Geen actie na BSE-koe
Het ministerie van Landbouw heeft vorig jaar verzuimd maatregelen te nemen na de vondst van een koe die de symptomen van de gekkekoeienziekte BSE vertoonde. Volgens de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) had dat wel moeten gebeuren. Met BSE besmet vlees kan bij mensen tot een dodelijke hersenziekte leiden.

Daewoo Motors is failliet
Autofabrikant Daewoo Motors, een van de grootste bedrijven in Zuid- Korea, is feitelijk failliet. Vanochtend heeft een groep banken, de grootste financiers van het concern, de kredietkraan dichtgedraaid. Reden daarvoor is dat de vakbond van Daewoo had geweigerd akkoord te gaan met het ontslag van 3.500 van de 19.000 personeelsleden, een ingreep die de directie onontkoombaar acht om te overleven. Scherpe inkrimping van het personeelsbestand vormde de kern van een reorganisatieplan.

Hof Indonesië wil dat Soeharto toch wordt gedagvaard
Oud-president Soeharto van Indonesië moet toch wegens corruptie terechtstaan. Het hooggerechtshof heeft vandaag besloten dat hij opnieuw moet worden gedagvaard. Weigert hij te komen, dan moet hij bij verstek worden berecht. Het proces werd in september geseponeerd omdat de 79-jarige Soeharto te ziek zou zijn.

Uitbreiding EU niet voor 2004
De Europese Commissie heeft vanmiddag voorgesteld eind 2002 de eerste verdragen over toetreding van nieuwe lidstaten tot de EU te ondertekenen. Dat betekent dat op zijn vroegst medio 2004 nieuwe landen kunnen toetreden.

Roof diamanten uit Dome verijdeld
De Londense politie heeft gisteren een poging om diamanten ter waarde van ruim een miljard gulden te roven uit de Millennium Dome verijdeld. De politie was getipt en had de diamanten vervangen door kopieën.

Atwood krijgt Booker Prize
De Canadese schrijfster Margaret Atwood heeft gisteravond in Londen de Booker Prize gekregen voor haar roman 'The Blind Assassin'. Aan de belangrijkste literaire prijs uit het Engelse taalgebied is een bedrag van 21.000 pond verbonden.

Doden in Gaza
Een Israëlische vrouw en twee Palestijnen zijn vanmorgen in de strook van Gaza gedood. De vrouw kwam om toen haar auto door Palestijnen werd beschoten. De Palestijnen werden door Israëlische soldaten doodgeschoten bij een grenspost met Israël.

Berging gestaakt
De bergingsoperatie bij de Russische kernonderzeeër Koersk is gisteren gestaakt. Wegens het ruwe weer en de gevaren die de duikers lopen is besloten niet verder te zoeken naar de lichamen van 118 opvarenden.

Regen
Morgen bewolkt en perioden met regen. Maxima 9 10 graden bij een matige tot krachtige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: aanhoudend onbestendig met buien en in het weekeinde veel wind. Zachte nachten.


NRC Webpagina's
8 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad