U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Aandacht voor de economische gevolgen van de vergrijzing en toenemende kosten in de gezondheidszorg en pensioenen. Verder de ziekte van Alzheimer bij mensen in de bloei van hun leven. Radio 5, 14.02-15.00u.

Nederlandse componisten. In deze vierde aflevering aandacht voor o.a. de componisten Bernard van Dieren en Jan Ingenhoven. Radio 5, 15.02-16.00u.

De Nederlanden. Uitzending van de jeugdopera Eriks Wonderbaarlijke Reis van de in 1983 op 40-jarige leeftijd overleden Nederlandse componist Willem Frederik Bon. In deze opera worden op speelse wijze de instrumenten van het symfonie-orkest gekoppeld aan de insecten en personages uit het boek Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans. Uitgevoerd door het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden op 16 juni met Frank Groothof als verteller. Radio 4, 16.02-17.00u.

Easy listening. De Duitse filmacteur Manfred Krug met eigen bewerkingen van jazzklassiekers, Philippe Elan met Franse vertalingen van ABBA, Bowie en Sondheim songs en klassiek gitarist Görin Söllscher met Lennon en McCartney composities. Verder Lionel Richie over zijn nieuwe album. Radio 1, 0.04-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van oud-hoofdredacteur Wilfred Lionarons van de Weekkrant Suriname, historicus Anton van Hooff over zelfdoding, euthanasie en Brongersma. Verder praat hoogleraar jeugd- en familierecht Jaap Koek over het mogelijke opheffen van de kinderrechter en in het tweede uur het begin van een tweeluik over de geschiedenis van opgeheven organisatie Bescherming Bevolking. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. aandacht voor de IKON- documentaireserie over de tien geboden die vanaf 6 december wordt uitgezonden en die binnenkort al in de bioscoop te zien is. Verder discussies over waarom mensen niet meer in het leger willen en uitgeprocedeerde asielzoekers. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. VVD-minister van Justitie Korthals praat over de komende begrotingsbehandeling, georganiseerde misdaad en DNA- onderzoek t.b.v. de politie. Radio 1, 13.30-14.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met Martin van Rooijen (48), oud- staatssecretaris in het kabinet Den Uyl (1973-77) en oud-Kamerlid voor CDA. Hij kwam vooral in het nieuws toen hij als voorzitter van het CTSV (College van Toezicht Sociale Verzekeringen) tezamen met de twee andere bestuursleden in 1996 werd ontslagen. Radio 1, 20.04-21.00u.

Volgspot. Gast is cabaretier Herman van Veen die o.a. praat over zijn stichting die stipendia aam kinderen geeft om hun creatieve talenten verder te ontwikkelen. Radio 1, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Schrijver J. Bernlef over het werk van de 17de-eeuwse schilder Pieter Jansz. Saenredam; directeur van het Internationaal Opera Centrum Nederland Hans Nieuwenhuis over de waanzin van het subsidiebeleid en componist Jan van Vlijmen over zijn nieuwe koorwerk. Ook de herziene versie van de biografie van Johnny Jordaan. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
4 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad