U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Verkiezingswinst Rugova in Kosovo
De gematigde leider Ibrahim Rugova zegt de verkiezingen in Kosovo te hebben gewonnen. Zijn claim is gebaseerd op de voorlopige uitslag en wordt niet tegengesproken door de internationale gemeenschap.

Zware storm teistert Nederland
Nederland is vandaag getroffen door een zware storm. De zuidwester met de naam Oratia werd vanmiddag vooral in het noordelijke kustgebied door het KNMI als "zeer zwaar" gekenmerkt.

'Dodental door BSE neemt toe'
Het totaal aantal Britse doden door de menselijke variant van de gekkekoeienziekte (BSE) pakt mogelijk hoger uit dan in optimistische scenario's wordt voorzien. Dat zeggen medische experts na de vaststelling, dit weekeinde, dat een 74-jarige man is overleden aan een nieuwe variant van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (vCJD), de dodelijke hersenverweking die wordt veroorzaakt door het eten van met BSE besmet rundvlees.

Rechter Spaans hooggerechtshof dood bij aanslag
Een rechter van het Spaanse hooggerechtshof is vanmorgen om het leven gekomen bij een aanslag met een autobom. Ook zijn chauffeur en zijn lijfwacht werden gedood bij de aanslag, die naar alle waarschijnlijkheid het werk is van de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

AKO-prijs voor Fantoompijn
De roman Fantoompijn van Arnon Grunberg is gisteren door de jury van de AKO-Literatuurprijs uitgeroepen tot het beste boek van het afgelopen jaar. De schrijver van het boek, die in New York woont, liet bij de toekenning van de prijs verstek gaan.

Parool overweegt vertrek uit PCM
De grootste aandeelhouder van PCM Uitgevers, Stichting Het Parool, onderzoekt of het zich los kan maken van PCM. De stichting is niet gelukkig met de bezuinigingen die het bestuur van het krantenconcern PCM heeft opgelegd aan dagblad Het Parool.

Kok: Turkije niet snel bij EU
Turkije mag er niet van uitgaan dat het land al in 2004 tot de Europese Unie kan toetreden. Dat zei premier Kok aan de vooravond van het officiële bezoek aan Turkije, dat vandaag is begonnen.

Kasparov is titel bijna kwijt
Gari Kasparov staat met 7,5-5,5 achter in de schaakmatch die hij in Londen speelt tegen Vladimir Kramnik. Van de laatste drie partijen moet hij er twee winnen om wereldkampioen te blijven.

Ajax verliest
Ajax heeft het op 30 juni afgelopen boekjaar afgesloten met een verlies van 19 miljoen gulden. In het voorgaande jaar was er nog een winst van 13 miljoen. De op de Amsterdamse beurs genoteerde voetbalclub keert geen dividend uit.

Olieprijs lager
De olieprijs is vanochtend op de termijnmarkt in Londen met 65 dollarcent gedaald tot 30,75 dollar per vat in afwachting van een ruimere aanvoer van ruwe olie op de wereldmarkt.

Stormachtig
Morgen veel buien met kans op onweer en zware windstoten. Vrij krachtige tot stormachtige zuidwestenwind. Middagtemperatuur 13 graden. Vooruitzichten voor dinsdag tot en met zaterdag: Aanhoudend onstuimig en buiig herfstweer. Middagtemperatuur 10 graden.


NRC Webpagina's
30 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad