U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Lubbers krijgt hoge VN-post
Oud-premier Ruud Lubbers wordt vrijwel zeker de nieuwe Hoge Commissaris van de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties (UNHCR). Dit hebben ingewijden rond het kabinet en bij de VN tegenover deze krant bevestigd.

Joods Verzet gelast herdenking af na incidenten
Het Comité Joods Verzet '40-'45 heeft de jaarlijkse herdenking rond het monument bij het stadhuis in Amsterdam afgelast. Aanleiding daarvoor zijn recente incidenten bij synagoges. Het Comité vreest ook dat de herdenking, die op 9 november zou worden gehouden, door de crisis in Israël als een provocatie kan worden opgevat.

Noord-Korea: geen raketten
Noord-Korea zal geen raketten meer afschieten. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft dat vandaag de Amerikaanse minister Madeleine Albright toegezegd.

Piek lerarentekort van 2002 tot 2004
Het lerarentekort bereikt zijn top tussen 2002 en 2004. Dit staat in een rapport dat minister Hermans gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Suriname vraagt Nederland hulp
Suriname hoopt dat Nederland kan helpen bij het herstel van de democratie en de rechtsorde. Dit heeft minister Van Aartsen gisteren te horen gekregen in Suriname.

Paus kritiseert homohuwelijk
Paus Johannes Paulus II heeft gisteren bij zijn kennismaking met de nieuwe Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel kritiek geleverd op de egalisering van het homohuwelijk in Nederland.

Regenachtig
Morgen bewolkt en regenachtig. Maximumtemperaturen 13 of 14 graden bij een matige, aan zee harde zuidwestenwind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: wisselvallig weer met buien of perioden met regen. Maxima ongeveer 14 graden.

NRC Webpagina's
24 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad