U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Freek de Jonge weg bij Het Parool

Door onze kunstredactie
ROTTERDAM, 24 OKT. Cabaretier Freek de Jonge stopt aanstaande zaterdag met zijn dagelijkse column op de voorpagina van Het Parool. Eerder had De Jonge gezegd in totaal 1000 columns te willen schrijven, wat zou betekenen dat hij pas per 1 januari 2001 zou stoppen.

In zijn column van gisteren, waarin hij zijn vertrek aankondigt, suggereert De Jonge dat hij bedreigd is naar aanleiding van zijn vorige column, over de begrafenis van crimineel Sam Klepper. Hij schrijft: "Wat stampvoeten links onderop de voorpagina wordt glimlachend gedoogd, maar wil je het grote onrecht aan de kaak stellen, schieten ze je kop eraf. Zo zit de wereld in elkaar en ik wil nog niet dood."

De Jonge was niet bereikbaar voor commentaar. In de column van gisteren waarschuwt hij "wakkere persmuskieten die onraad ruiken" dat ze niet hoeven te bellen want ondanks de suggestie van bedreigd-zijn "zit er verder niets achter". Volgens Erik van Gruijthuijsen, adjunct- hoofdredacteur van Het Parool, kan de beslissing van De Jonge om te stoppen niet te maken hebben met zijn column over Klepper. "Een paar weken geleden heeft hij ons al laten weten dat hij eerder wilde stoppen. Dat heeft alles te maken met de Oudejaarsconference die hij aan het voorbereiden is. In zijn eigen woorden voelde hij zich een marathonloper met vijf kilo extra op z'n rug." Van Gruijthuijsen ontkent dat De Jonge's vertrek het gevolg zou zijn van het opstappen van hoofdredacteur M. van Nieuwkerk, die De Jonge als columnist heeft binnengehaald.

NRC Webpagina's
24 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad