U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Eis VVD bedreigt plan rekeningrijden
Een essentieel onderdeel van de anti-fileplannen van het kabinet dreigt in de Tweede Kamer te sneuvelen door een motie van coalitiefractie VVD. Aanvaarding van de motie is afhankelijk van de steun van RPF en GPV.

Volleybalploeg ten onder
De Nederlandse volleybalploeg is vanmiddag in Sydney uitgeschakeld in de strijd om de olympische medailles. De titelhouder verloor in de kwartfinale met 3-2 van Joegoslavië. De setstanden waren 21-25, 25-18, 19-25, 32-30 en 15-17.

Oppositie tegen tweede ronde in Joegoslavië
Oppositie-kandidaat Vojislav Kostunica accepteert geen tweede ronde in de Joegoslavische presidentsverkiezingen. De federale kiescommissie maakte gisteravond bekend dat Kostunica 48 procent van de stemmen heeft gekregen. De huidige president, Slobodan Milosevic, bleef steken op 40 procent.

Jongste zoon van Soeharto veroordeeld
Het Hooggerechtshof in Jakarta heeft de jongste zoon van oud-president Soeharto, 'Tommy', veroordeeld tot 18 maanden celstraf wegens fraude bij een grondtransctie. Een lagere rechtbank sprak hem eerder vrij.

Openheid over legionella taboe
In Europa heerst onbegrip over de beoogde Nederlandse openheid inzake legionella. Dat bleek gisteren in de Duitse stad Ulm tijdens een vergadering van de leden van de European Working Group for Legionella Infections (EWGLI) aan de vooravond van de vijfde internationale conferentie over legionella.

Korthals tegen verschoningsrecht
Minister Korthals (Justitie) voelt er niets voor het verschoningsrecht voor journalisten wettelijk te regelen, zolang de Tweede Kamer niets doet met een initiatief wetsvoorstel dat daarin voorziet.

Labour wil nog een keer regeren
De Britse premier Tony Blair heeft gisteren het startsein gegeven voor de komende verkiezingen met een strijdlustige oproep hem een tweede regeringstermijn te gunnen.

Verhoging loon agenten 3,75 pct
Minister De Vries (Binnenlandse Zaken) biedt politieambtenaren 3,75 procent loonsverhoging voor volgend jaar. Voor het jaar daarna wil hij 2,5 procent meer geven.

KLM wil af van belang Martinair
De zwaar in de rode cijfers geraakte luchtvaartmaatschappij Martinair mag van moederbedrijf KLM - voor 50 procent eigenaar van Martinair - op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Stroomtarief in Nederland te hoog
De elektriciteitsbedrijven in Nederland moeten hun tarieven drie jaar lang verlagen met gemiddeld 5,9 procent, wat een besparing oplevert voor de afnemers van in totaal 1,3 miljard gulden. Sommige energiebedrijven protesteren daartegen.

Regen
Perioden met regen, in het oosten 's ochtends droog. Middagtemperatuur 16 tot 20 graden. Zuidenwind, kracht 3-5. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: Vooral vrijdag en zaterdag vochtig en perioden met regen. Middagtemperatuur dalend van 19 naar 17 graden.


NRC Webpagina's
27 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad