U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Oppositie Joegoslavië eist uitslag
Na twee dagen is officieel nog steeds onduidelijk wie de verkiezingen in Joegoslavië heeft gewonnen. De oppositie heeft de regering tot morgen de tijd gegeven om de uitslag vrij te geven.

Vergunning voor 1.877 illegalen
Staatssecretaris Cohen (Justitie) heeft na advies van een commissie van burgemeesters aan 1.877 witte illegalen alsnog een verblijfsvergunning verstrekt. Ruim 7.600 personen deden een beroep op de 'Tijdelijke regeling voor witte illegalen'. De commissie, waarin onder anderen de burgemeesters van de vier grote steden zitting hadden, adviseerde Cohen over de inburgering van de groep illegalen. Zij presenteerde de meest recente cijfers gisteravond in Amsterdam.

De Grave verkent steun Amerikanen aan missie Eritrea
De Verenigde Staten zullen een eventuele VN-vredesmissie in Eritrea hoogstens militair steunen als het op evacuatie van de troepen aankomt. Dat blijkt uit opmerkingen van de Amerikaanse minister van Defensie William Cohen en zijn Nederlandse collega De Grave gisteren na een ontmoeting op het Pentagon.

Ziektekosten zo'n 10 pct hoger
De premie voor de 'particuliere' verzekering tegen ziektekosten zal op 1 januari naar verwachtingen met ongeveer 10 procent stijgen. Dit is nodig om de extra kosten te financieren die de zorgsector in 2001 mag maken.

Nederland tegen geheimhouding
Binnen de Europese Unie (EU) heerst verbazing over het besluit van de Nederlandse regering om bij het Europees Hof van Justitie in Luxemburg in beroep te gaan tegen geheimhouding van militaire documenten.

NPS blijft opera en dans uitzenden
In tegenstelling tot eerdere voornemens blijft de NPS opera- en dansregistraties uitzenden. Mede onder druk van staatssecretaris Van der Ploeg heeft de publieke omroep dat besloten.

Truckers leggen Berlijn plat
Duizenden vrachtwagenchauffeurs, boeren en buseigenaren hebben het verkeer in Berlijn vandaag volledig lamgelegd uit protest tegen de hoge benzineprijzen.

Winstdaling voor PCM Uitgevers
De kosten van nieuwe kleurenbijlagen bij de zaterdagkranten en hoge bezorgkosten drukken dit jaar stevig op de winst van PCM Uitgevers, eigenaar van onder meer NRC Handelsblad. De winst van PCM zal dit jaar ongeveer eenderde lager uitkomen dan afgelopen jaar.

Overname door Rodamco: 8,5 mld
Rodamco North America neemt Amerikaanse Urban Shopping Centers (USC), eigenaar en beheerder van regionale winkelcentra, over. De vastgoedbeheerder betaalt 3,4 miljard dollar (8,5 miljard gulden).

Labour houdt de hand op de knip
De Britse minister van Financiën, Gordon Brown, kwam gisteren tijdens het jaarlijkse Labour Congres in Brighton slechts mondjesmaat tegemoet aan de eisen van ouderen en actievoerders tegen hoge brandstofprijzen, die de populariteit van de regeringspartij hebben aangetast.

Ploegentactiek helpt Van Moorsel aan goud
Wielrenster Leontien van Moorsel heeft vandaag de olympische wegwedstrijd gewonnen. Na haar gouden race op de baan bij de achtervolging en een tweede plaats in de puntenkoers betekende het de derde olympische medaille voor de 30-jarige wielrenster. Zaterdag behoort Van Moorsel ook tot de favorieten bij de tijdrit. "Dan ben ik nog dronken", jubelde ze vanochtend.

Goudvoorraad van Suriname blijkt verkocht
De vorige Surinaamse regering onder president Wijdenbosch blijkt bijna de gehele goudvoorraad van de Centrale Bank van Suriname te hebben verkocht. Van de 7.645,7 kilo goud die in boeken staan is slechts 147,4 kilo aanwezig. Dit betekent dat op basis van de huidige goudprijs ongeveer 165 miljoen Nederlandse gulden is verdwenen. Wat er met het geld is gebeurd is onduidelijk.

Buien
Weersverwachting voor morgen: Enkele buien, maar vooral in het westen ook af en toe zon. Matige zuidwestenwind. Middagtemperatuur rond 18 graden. Vooruitzichten voor donderdag t/m zondag: Vooral vrijdag en zaterdag enkele buien. Middagtemperatuur dalend naar 17 graden.


NRC Webpagina's
26 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad