U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Beide kandidaten claimen de winst
Zowel de regering als de oppositie claimt de presidentsverkiezingen in Joegoslavië te hebben gewonnen. Beide kampen beschuldigen elkaar van stemfraude.

Ambassadeur VS in Israel geschorst
De Amerikaanse Federale Recherche (FBI) stelt een onderzoek in naar vermoede schendingen van veiligheidsprocedures door de Amerikaanse ambassadeur in Israel, Martin Indyk.

Freeman brengt Australië met goud in extase
Atlete Cathy Freeman heeft gastland Australië vandaag bij de Olympische Spelen in extase gebracht. De aboriginal won voor 110.000 toeschouwers de 400 meter in een tijd van 49,13 seconden. Freeman droeg tijdens haar race een groen schaatspak met capuchon. Na haar zege liep de atlete een ereronde met zowel de Australische vlag als de vlag van de aboriginals. "Ik weet dat ik veel mensen gelukkig heb gemaakt", sprak ze na afloop.

Hof komt weer bijeen in zaak van gijzeling
Het Amsterdamse gerechtshof zal woensdagmiddag op verzoek van de advocaat van journalist Koen Voskuil (25) opnieuw bijeenkomen om te kijken of de gijzeling van de redacteur van het blad Spits terecht is.

Man in arrest na belagen Dewinter
De Amsterdamse politie heeft een van de twee 'antifascisten' vrijgelaten die zondag zijn aangehouden voor mishandeling en vernieling bij het optreden van Filip Dewinter, leider van het Vlaams Blok, in het tv- programma Buitenhof.

Frankrijk bekort termijn president
Met een ruime meerderheid hebben de Fransen zondag in een referendum gekozen voor de verkorting van de presidentiële ambtstermijn van zeven naar vijf jaar.

Zwitsers tegen stop buitenlanders
De Zwitsers hebben zich in een referendum uitgesproken tegen het beperken van het aantal buitenlanders in het land tot maximaal 18 procent. Ruim 63 procent was tegen het stellen van een maximum en in geen van de kantons behaalden de voorstanders een meerderheid.

Montesinos naar Panama gevlucht
De voormalige chef van de Peruaanse inlichtingendienst Vladimiro Montesinos is zaterdagnacht ontkomen naar de Centraal-Amerikaanse staat Panama. Of hij daar welkom is, staat niet vast.

Veilinghuizen VS treffen schikking
Sotheby's en Christie's willen een schikking met door prijsafspraken gedupeerde klanten. De bedragen komen overeen met het drie- tot viervoudige van de jaarlijkse brutowinst van de veilinghuizen.

'British Airways wil met Swissair'
De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) hoopt in het Zwitserse Swissair een Europese partner te vinden na het mislukken van de voorgenomen fusie met KLM, vorige week.

Nederland bereid deel oliereserve te verkopen
Nederland is bereid om samen met andere Europese landen een deel van de strategische olievoorraad te verkopen, als dat helpt om de prijs van olie en brandstoffen te drukken. Dit heeft minister Zalm van Financiën gezegd na afloop van de halfjaarlijkse vergadering van het beleidsbepalende comité van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) in Praag.

Regenachtig
Vannacht lokaal enkele mistbanken. Morgen in het westen wat regen of motregen, in het oosten droog en af en toe zon. Maxima tussen 16 en 20 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Woensdag perioden met zon, daarna koeler, meer bewolking en enkele buien.


NRC Webpagina's
25 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad