U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

De Nederlanden. Muzikaal eerbetoon aan componist, improvisator, bandleider en rietblazer Theo Loevendie. Op het programma onder andere de première van Koraalvariaties von der Höhe in die Tiefe. Radio 4, 16.02-17.00u.

Het witte Doek. Vandaag muziek uit de film Unza Unza Time - The No Smoking Orchestra, uitgevoerd en gecomponeerd door Emir Kusturica. Verder aandacht voor de film Man With A Movie Camera uit 1929 (Dziga Vertov, Rusland) en uitgevoerd door het Alloy Orchestra - In The Nursery. Radio 4, 18.00-19.00u.

Het Roze Rijk. Vandaag over lesbisch ouderschap. Met schrijfster Odiel Reef, die een jeugdroman schreef onder de titel Mijn moeders zijn lesbisch en ik ben ook normaal; en onderzoekster Henny Bos, die promotie onderzoek doet aan de Universiteit van Amsterdam naar lesbisch ouderschap. Zij doet een oproep aan lesbische ouders met kinderen in de leeftijd 4-8 jaar om mee te doen aan dit onderzoek. Radio 5, 18.02-18.45u.

Avondconcert/Opera Live. Première van de opera King Lear van Sallinen, uitgevoerd door het orkest van de Finse Nationale Opera. Radio 4, 19.00-23.00u.

ZONDAG

De andere Wereld van Zondagmiddag. In het eerste uur de Zuid-Afrikaanse schrijfster Antjie Krog over haar boek De Kleur van je hart. Verder Ruben Gowricharn over onorthodoxe maatregelen om armoede onder allochtonen te bestrijden; en Wouter Meijer over de kosten van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Verder, van 14.00 tot 15.00 uur: Debat naar aanleiding van de vandaag te houden verkiezingen in Servië. Aan het woord komen o.a. Jan Marinus Wiersma (Europarlementariër voor de PvdA), Goran Trkulja (journalist) en Wilbert Willems (bestuur Press Now) onder leiding van Pieter Hilhorts. Radio 5, 13.02-15.02u.

Diskotabel. Presentator Gregor Bak, dirigent Rutger van Leyden en basklarinettist Harry Sparnaaij vergelijken twee uitvoeringen van De Klassieke, van Sergei Prokofiev. Verder komen nieuwe cd's ter sprake met koorwerk van Ton de Leeuw en van The Hilliard Ensemble. Radio 4, 16.30-17.15u.

it het Nieuws. Clairy Polak in gesprek met Hans Helgers, oud- partijvoorzitter van het CDA. De voormalige gevangenisdirecteur te Grave werd op op 27 februari 1999 opgevolgd door Marnix van Reij. Radio 1, 20.00-21.00u.

NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad