U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hof laat journalist opsluiten
Het Amsterdamse gerechtshof heeft gisteren een journalist laten opsluiten, omdat hij weigert de naam te noemen van een anonieme bron die hij opvoert in een artikel over een Amsterdamse strafzaak.

Rechter hoeft niet direct journalist aan te spreken
Het gijzelen van een journalist die weigert zijn bron te noemen is een uitzonderlijke juridische dwangmaatregel. Waarom niet eerst gekozen voor een onderzoek naar het lek bij de politie?

Staat stoot ict-aanjager af
Minister Jorritsma (Economische Zaken) zal ict-broedplaats Twinning verkopen. Inmiddels hebben al vijftig 'startende' bedrijfjes baat gehad van de steun via Twinning. De overheid heeft er totaal 90 miljoen gulden in geïnvesteerd. Het initiatief loopt zo goed dat staatsdeelname inmiddels een belemmering vormt voor verdere groei. De aandelen worden verkocht. Oud-minister Wijers kwam begin 1998 met het initiatief een broedplaats voor 'startende' ict-bedrijfjes te creëren waar zij niet alleen een plek en wat geld kunnen krijgen, maar ook begeleiding van oude rotten in het vak als oud-topman van Philips R. Pieper. (ANP)

China versoepelt wetgeving internet
De Chinese regering stapt af van het staatsmonopolie op internet. Voortaan worden in het land private internetbedrijven en telecomconcerns toegestaan, mits ze uit China komen. Volgens de Chinese krant People's Daily is de nieuwe regelgeving nog wel aan strenge voorwaarden verbonden. Zo blijven telecombedrijven die mobiele telefonie en infrastructuur voor internet aanbieden in handen van de staat. Voor startende internetondernemers blijft het ook moeilijk. Bedrijven moeten eerst hun ondernemingsplan door de overheid laten goedkeuren. De versoepelde regels gelden voornamelijk voor private ondernemingen die informatie en multimedia op internet aanbieden. Elektronische handel daarentegen blijft streng gereguleerd. In China is de opmars van internet groot. Inmiddels hebben ongeveer 17 miljoen Chinezen toegang tot het web. Eind 2002 zullen het er volgens onderzoek naar schatting 30 miljoen zijn. China telt 1,24 miljard inwoners. (Reuters, ANP)


Een fanatieke bezoeker van attractiepark De Efteling maakte zijn eigen elektronische Efteling-encyclopedie: De Efteclopedie: het Eftelingwoordenboek van Aagje tot Zompenwoud. Wie meer wil weten over Assepoester, het Anton Pieckplein, het Sprookjesbos en de Fata Morgana, kan op de website terecht. Geïnteresseerden in het Land van Laaf, Lange Jan, en 'Papier hier' moeten nog even geduld hebben, want tot nu toe zijn alleen de letters A tot en met K af. Aan L tot en met Z wordt nog gewerkt.

www.kennisonline.com/efteling

NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad